Τα νέα των μελών μας

Yfantis – Engineering: Oval Limassol – Ένα πράσινο κτίριο σχεδιασμένο από την Yfantis Engineering

undefined

Το μελετητικό γραφείο YFANTIS ENGINEERING, μέλος του SETE και θυγατρική του ομίλου εταιριών SYCHEM, εκπόνησε τις μηχανολογικές μελέτες για το σύνολο του κτηρίου “The Oval” στην Λεμεσό, αξιοποιώντας την εκτενή εμπειρία των στελεχών του στην μελέτη μεγάλων εμπορικών κτηρίων που επιτυγχάνουν επιδόσεις αναφοράς στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού.

Η κατασκευή των μηχανολογικών εγκαταστάσεων και του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου για το απαιτητικό αυτό έργο έγινε από τη SYCHEM ΑΕ και τη SYCHEM CYPRUS υπό την επίβλεψη της Yfantis Engineering. Το κυριότερο «πράσινο» χαρακτηριστικό σύστημα του κτηρίου είναι το σύστημα ανοικτής γεωθερμίας για την ψύξη, θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού. 

Στις 26 Απριλίου η SYCHEM CYPRUS εγκαινίασε τα νέα της γραφεία στο κτήριο “The Oval” στην Λεμεσό Κύπρου, που αποτελούν πρότυπο σχεδιασμού παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων της Κύπρου.

Το έργο αναλυτικά:

To 15 ορόφων κτήριο γραφείων “The Oval” αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την CYBARCO του ομίλου Lanitis με αρχιτέκτονα την ATKINS με την φιλοδοξία να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Λεμεσό και την Κύπρο.

Το “Oval” δεν είναι μόνο ένα θεαματικό κτίριο γραφείων, αλλά και μια εγκατάσταση τεχνολογίας αιχμής, σε ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού.

  • Είναι το πρώτο πολυώροφο κτήριο στην Κύπρο με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κατηγορίας Α’, καθώς και το πρώτο πολυώροφο κτήριο γραφείων με αποκεντρωμένη ανοικτή γεωθερμία στην Νότια Ευρώπη.
  • Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του επιτρέπει 40 % εξοικονόμηση ενέργειας, απόλυτη αυτονομία σε κάθε γραφείο, μεγάλη αξιοπιστία και εξαιρετική αρχιτεκτονική καθώς δεν υπάρχουν εξωτερικές μονάδες κλιματισμού.
  • Το κάθε γραφείο διαθέτει εσωτερικά, μέσα σε μια ντουλάπα, ένα μικρό μηχανοστάσιο που του παρέχει κλιματισμό (ψύξη-θέρμανση) με δυνατότητα παροχής και ζεστού νερού.
  • Το διώροφο parking του κτηρίου διαθέτει σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας που ανέρχεται σε 60 – 70 %  σε σχέση με το συμβατικό σύστημα αεραγωγών. 
  • Το νερό από τα συμπυκνώματα του κλιματισμού επαναχρησιμοποιείται μετά από επεξεργασία, ενώ υπάρχει ξεχωριστό δίκτυο για τα καζανάκια στις τουαλέτες και την άρδευση των κήπων. 
  • Το προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου καταγράφει την ενεργειακή απόδοση και ήδη παρέχει πολύτιμα στοιχεία πραγματικής ενεργειακής κατανάλωσης στις συνθήκες της Κύπρου.
  • Το γραφείο της SYCHEM CYPRUS στο κτήριο “The Oval”  διαθέτει και μια σειρά πρόσθετων χαρακτηριστικών εξοικονόμησης ενέργειας όπως ψυχόμενη οροφή, σύστημα ελέγχου της υγρασίας του νωπού αέρα καθώς και αυτόματη σκίαση και ρύθμιση του φωτισμού με LEDστους κοινόχρηστους χώρους. 

Τα στοιχεία αυτά το καθιστούν ένα από τα πιο «πράσινα» γραφεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με την εξοικονόμηση ενέργειας να υπερβαίνει το 70 %  σε σχέση με ένα συμβατικό γραφείο. Το έργο αυτό θέτει έτσι νέα πρότυπα στη κατηγορία των πολυώροφων περιβαλλοντικά φιλικών αναπτύξεων στην Κύπρο και την Νότια Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο