Τα νέα των μελών μας

Ξηρογιαννόπουλος Insurance Brokers: Cyber Risk Insurance

 undefined

Ενημερωτική συνάντηση για την ασφάλιση ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων (cyber risk insurance) οργάνωσε η εταιρία Μεσιτών Ασφαλίσεων ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ INSURANCE BROKERS σε συνεργασία με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ. Η εκδήλωση, που έγινε την Τρίτη, 19 Απριλίου 2019, σε ξενοδοχείο της Ρόδου, σκοπό είχε να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο και τις τυχόν απειλές στην εύρυθμη λειτουργία των σύγχρονων επιχειρήσεων μετά την ισχύ και εφαρμογή του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων ΕΕ 2016/679 (GDPR). Η διαρροή και η απώλεια δεδομένων μπορεί να έχουν ως συνέπεια οικονομικές απώλειες, αλλά και τη διακινδύνευση της εταιρικής φήμης της εταιρίας. Ηλεκτρονικοί και διαδικτυακοί κίνδυνοι μπορούν να προκαλέσουν μία αλυσιδωτή αντίδραση συνεπειών. Στους συμμετέχοντες στη συνάντηση έγινε απόλυτα κατανοητό πως, τα επόμενα χρόνια, για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, θα είναι εξαιρετικά σημαντική η ψηφιακή προστασία τους μέσω ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει τόσο ασφάλιση σε περιπτώσεις απαιτήσεων ή αξιώσεων τρίτων όσο και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εμπειρογνώμονες που μπορούν να ανταποκριθούν σε μια κρίση και να βοηθήσουν τους ασφαλισμένους στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων αυτών. 

Πέρα των διαδικτυακών κινδύνων, λόγος έγινε ακόμη και για άλλους κινδύνους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο ασφάλισης. Η σωστή κάλυψη των κτιριακών εγκαταστάσεων με ολοκληρωμένα και σύγχρονα προγράμματα ασφάλισης, η ασφάλιση της απώλειας εισοδήματος και ο προσδιορισμός της χρονικής διάρκειας αυτής, αλλά και η κάλυψη τυχόν απαιτήσεων τρίτων για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημίες, αξιώσεις που συχνά εγείρονται σε διαφορετικό νομικό πλαίσιο από αλλοδαπούς επισκέπτες, θα πρέπει πλέον να αποτελούν προτεραιότητα για τα ξενοδοχεία.  Επειδή, σε κάθε περίπτωση, η σωστή ενημέρωση είναι πάντα αποτελεσματική, η συνάντηση που έγινε στη Ρόδο κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και χρήσιμη από όλες τις πλευρές.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο