Τα νέα των μελών μας

Xenia Smart Hotel: Δείτε αποκλειστικά στην έκθεση

undefined

 

Δείτε το Smart Hotel αποκλειστικά στην Χenia! 

Ένα υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονου design δωμάτιο ξενοδοχείου που θα περιλαμβάνει όλες τις high end λύσεις που συναρπάζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη, θα κατασκευαστεί στην έκθεση Xenia και σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα highlights της! 

Η τάση των smart hotels καλύπτει όλο και περισσότερο έδαφος στον κλάδο της φιλοξενίας, προσφέροντας στους επισκέπτες καινοτόμους τρόπους για να απολαύσουν την διαμονή τους. Η διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης Xenia “αφουγκραζόμενη” τις τάσεις της εποχής θα υλοποιήσει μία πρωτοποριακή ιδέα, σε συνεργασία με έμπειρους και καταξιωμένους αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς. 

Έτσι λοιπόν ως αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών, το αρχιτεκτονικό γραφείο b-group οραματίστηκε και σχεδίασε ένα concept room. Στα πλαίσια αυτά, σχεδίασε την λειτουργία της υποδοχής και την μονάδα του πρότυπου υπνοδωματίου. Το κύριο στοιχείο της σύνθεσης που χαρακτηρίζει το δωμάτιο είναι η αίσθηση της ενοποίησης  του εξωτερικού με το εσωτερικό που αφήνει στον επισκέπτη ο χώρος. Ένα στοιχείο πρασίνου, και το έντονο στοιχείο του νερού που ξεκινάει από τους χώρους του λουτρού, διατρέχει το δωμάτιο και καταλήγει σε μια πισίνα – jacuzzi στον εξωτερικό χώρο, είναι οι βασικές αρχές του σχεδιασμού. Την ρευστή μορφή του υγρού στοιχείου ακολουθούν οι καμπύλες των τοίχων, ενώ τα έπιπλα του δωματίου μοιάζουν να ξετυλίγονται από το δάπεδο  και να προβάλλουν ως γλυπτά. Το μεγάλο κούφωμα που καδράρει την θέα του δωματίου και οδηγεί στην αυλή, καθώς και η συνέχεια των στοιχείων του νερού και της φύτευσης που εισέρχονται στο εσωτερικό, προσδίδουν στον χώρο μια αίσθηση εξάλειψης των ορίων. Την μελέτη του δωματίου πλαισιώνει και ο σχεδιασμός της reception, που ακολουθεί την ίδια ροϊκή μορφή με τα άλλα έπιπλα, καθώς και ένας χώρος συνεδρίων. 

undefined

Στο ολοκληρωμένο και λειτουργικό δωμάτιο-σουίτα θα ενσωματωθούν όλες οι τελευταίες τεχνολογίες και οι αυτοματισμοί που οδηγούν την φιλοξενία στο μέλλον και έχουν ως στόχο τη βελτίωση της άνεσης των επισκεπτών (high tech mini bar και τηλεοράσεις, σενάριο καλωσορίσματος, σενάριο αναχώρησης, ύπνου, κλπ. ώστε να προσαρμόζονται κατάλληλα ο φωτισμός, η θερμοκρασία, οι κουρτίνες και τα ρολά σε κάθε περίσταση) αλλά και τη διευκόλυνση της λειτουργίας και της διαχείρισης για τους επιχειρηματίες (συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και ολοκληρωμένες λύσεις για μείωση του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης και του λειτουργικού κόστους της ξενοδοχειακής εγκατάστασης. 

Στόχος του Smart Hotel είναι να παρουσιάσει τo ξενοδοχείο του αύριο καλώντας όλους τους ξενοδόχους να ζήσουν μία βιωματική εμπειρία φιλοξενίας από το μέλλον, καθώς κατά τη διάρκεια μιας ολιγόλεπτης ξενάγησης θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ενσωματωμένες τεχνολογίες και τα πρωτοποριακά υλικά που θα έχουν χρησιμοποιηθεί, αλλά και τους τρόπους που θα μπορέσουν να τα εφαρμόσουν στη δική τους επιχείρηση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο