Τα νέα των μελών μας

xenia ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΕ: Η xenia σταθερά δίπλα στις επιχειρήσεις εξοπλισμού

                                                                                                                                       

   Η xenia συνυφασμένη με την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού, στην 42η παρουσίαση της, από 26 μέχρι 29 Νοεμβρίου 2010 στο METROPOLITAN EXPO, θα απορροφήσει για τους εκθέτες της, την αύξηση του Φ.Π.Α.   

Μπορεί η δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας και τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της να προκαλούν κοινωνική αναταραχή, που επηρεάζει τις τουριστικές κρατήσεις, ωστόσο, η εκτίμηση των διοργανωτών ταξιδιών στο εξωτερικό εκτιμούν ότι η τάση αυτή είναι πρόσκαιρη και σταδιακά θα εξομαλυνθεί η τουριστική κίνηση. Χαρακτηριστική είναι η έρευνα της TUI Γερμανίας μεταξύ των πελατών της, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απριλίου, η οποία δείχνει ότι το 49% των Γερμανών θα έρθει για διακοπές στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, άσχετα από την οικονομική κρίση, το 42,9% επιλέγει άλλους προορισμούς και μόνο το 6,3% δηλώνει ότι επηρεάζεται από την οικονομική κρίση και θα αποφύγει την Ελλάδα.

Τα συμπεράσματα αυτά δείχνουν τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, που ξεκινά από εφέτος, μπορεί βάσιμα να προσδοκά καλύτερες ημέρες από το 2011. 

Όλοι οι τουριστικοί παράγοντες συμφωνούν ότι οι παρούσες συνθήκες αποτελούν μια καλή ευκαιρία για την επανατοποθέτηση του ελληνικού τουρισμού στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.  Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να βοηθήσουν οι τουριστικές δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ, που θα απορροφήσουν μέχρι το 2013 περί τα 500 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας κυρίως την πράσινη επιχειρηματικότητα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, καθώς και οι δράσεις ΣΔΙΤ σε υποδομές και στην αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου που προσφέρονται για τουριστική ανάπτυξη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και στην ιδανική χρονική περίοδο του Νοεμβρίου, η έκθεση xenia, συνυφασμένη με τη πορεία του ελληνικού τουρισμού, θα είναι και στην 42η διοργάνωσή της συμπαραστάτης των τουριστικών επιχειρήσεων. 

Στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, η 42η xenia θα καλύψει όλο το φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών για τις μονάδες τουρισμού, μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο