Τα νέα των μελών μας

xenia Εκθέσεις Συνέδρια Α.Ε: Ετήσια συνάντηση των ξενοδόχων η 43η xenia

Η διεθνής έκθεση xenia εδώ και 43 χρόνια έχει συνδέσει το όνομά της με την αναβάθμιση των υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων, προσφέροντας σύγχρονη ενημέρωση για τις τάσεις, τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες, μέσα από μια σύνθεση εκδηλώσεων που καλύπτουν ολοκληρωμένα τις ανάγκες της πολυδιάστατης ελληνικής τουριστικής αγοράς.

Η φετινή 43η διοργάνωση της xenia, που διοργανώνεται από τις 25-28 Νοεμβρίου 2011, στο Metropolitan Expo, συμπίπτει με την εντυπωσιακή ανάκαμψη των τουριστικών μεγεθών της χώρας, καθώς οι μεν αφίξεις αλλοδαπών τουριστών κινούνται σε επίπεδα άνω του 10% στους περισσότερους προορισμούς, τα δε τουριστικά έσοδα έχουν σημαντική αύξηση, δίνοντας μια μεγάλη ανακούφιση στην ελληνική οικονομία.

Η ανάκαμψη αυτή κινητοποιεί το ενδιαφέρον των τουριστικών επιχειρήσεων για περαιτέρω αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών τους, όπως φαίνεται από τις αυξημένες συμμετοχές στην 43η  xenia, η οποία, όπως έχει αποδείξει στην πολύχρονη ιστορία της, θα παρουσιάσει και φέτος ότι καινούριο προσφέρεται στο διεθνές στερέωμα για μια σύγχρονη μονάδα φιλοξενίας, εστίασης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα, όπως πάντα, θα αποτελέσει το «βήμα» για επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ εκθετών και επισκεπτών, ενώ οι παράλληλες, θεματικές, εκδηλώσεις της θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις των επισκεπτών και θα αναδείξουν προϊόντα και υπηρεσίες, που βελτιώνουν το τουριστικό προϊόν.

Στο πλαίσιο της 43ης xenia, έχουν προγραμματιστεί θεματικές εκδηλώσεις σχετικά με κρίσιμους τομείς του Ελληνικού Τουρισμού.

Αναλυτικά:

Build Hotel : Ένας νέος τομέας της 43ης xenia
Ο κλάδος των κατασκευών και όσων κινούνται γύρω από αυτόν (υλικά, υπηρεσίες, εξοπλισμοί, τεχνολογίες) ανήκει σε αυτούς που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση και τη συνεπακόλουθη δραματική μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Εκατοντάδες επιχειρήσεις αναζητούν νέα κανάλια διοχέτευσης των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους, καθώς αρκετοί παραδοσιακοί τομείς που αυτά έβρισκαν εφαρμογή (καταστήματα, γραφεία επιχειρήσεων, κατοικίες) έχουν υποστείλει θεαματικά την ανάπτυξή τους.

Από την άλλη, τα νέα από το μέτωπο του τουρισμού είναι ενθαρρυντικά: η φετινή τουριστική περίοδος εξελίσσεται με σημαντική αύξηση των διεθνών αφίξεων και των εσόδων.

Είναι πρόδηλο επομένως, πως οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τον τουρισμό, ξενοδοχεία, μονάδες εστίασης και ψυχαγωγίας, αποτελούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εν δυνάμει κανάλι διανομής προϊόντων και υπηρεσιών του κλάδου Δόμησης και Κατασκευών, καθώς μιλάμε για  εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα χώρων, οι οποίοι θα χρειαστεί να ανακαινισθούν, ή να κατασκευαστούν.

Το Σαλόνι BuildHotel, θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις που διακινούν Υλικά, Υπηρεσίες και Τεχνολογίες Δόμησης να έλθουν σε επαφή με χιλιάδες ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχείων, τουριστικών συγκροτημάτων, μονάδων εστίασης και Ψυχαγωγίας, καθώς επίσης με τα αρχιτεκτονικά γραφεία και τις κατασκευαστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τη σχεδίαση και κατασκευή των χώρων αυτών.

xenia & Oίνος:  Επώνυμο Ελληνικό Κρασί & Ελληνική Φιλοξενία:
Η δυναμική τους αποκαλύφθηκε στην πρώτη περσινή παρουσία του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και διευρύνεται  στην 43η xenia με σημαντικές ενέργειες και δράσεις. 
Η αυξημένη συμμετοχή οινοποιείων, μέσω του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) η οργάνωση γευσιγνωσίας, παρουσιάσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων έχουν ως στόχο το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί και ο Ελληνικό Τουρισμός να δράσουν συντονισμένα προς κοινό όφελος. Η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της χώρας, της Ελληνικής Φιλοξενίας και της Μεσογειακής Διατροφής, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση, κατά την οποία θα υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ)  και του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ).

The Bar Academy Show 2: Πανελλήνιο συνέδριο για επαγγελματίες bartenders, bar managers, F&B managers, ιδιοκτήτες bar και cafes.

Σεμινάρια και εισηγήσεις καταξιωμένων επαγγελματιών bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαγωνισμοί δεξιοτήτων βάσει διεθνών κανονισμών, “Bar Academy Awards 2011” και ανάδειξη των καλύτερων bartenders και με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων εισαγωγέων και διανομέων ποτών, στην έκθεση.

Info 2 hoteliers : Στην “καρδιά” της έκθεσης,  ένας τόπος εξειδικευμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον ξενοδόχο. 

Η Επιμήκυνση Τουριστικής Περιόδου- Επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία, είναι το θέμα της ημερίδα που θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ), το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, με τη στήριξη της xenia.

2η Ημέρα Καριέρας Τουρισμού: Το kariera.gr και το JobsHoReCa.gr σε συνεργασία με την έκθεση xenia διοργανώνουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την 2η Ημέρα Καριέρας στον χώρο του Τουρισμού την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. Κορυφαίες εταιρίες στο χώρο του Τουρισμού θα πραγματοποιήσουν 20λεπτες συνεντεύξεις με υποψήφιους εργαζομένους για κάλυψη θέσεων όπως: Στελέχη Ξενοδοχείων, Υπευθύνους Εστιατορίων, Υπεύθυνους Κρατήσεων, Σερβιτόρους, Bartenders, F & B Managers, Chef και των λοιπών ειδικοτήτων του τουριστικού κλάδου. Η συμμετοχή των υποψηφίων είναι δωρεάν.

Τέλος, στηρίζοντας τους συνεργάτες της, η xenia είναι η μόνη έκθεση που αποδίδει στους εκθέτες της τα στοιχεία των επισκεπτών, προκειμένου να έχουν πραγματική εικόνα (ποσοτική & ποιοτική) των αποτελεσμάτων της έκθεσης, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα ανανέωσης του πελατολογίου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο