
Οι επισκέπτες από τους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης και του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της 43ης έκθεσης xenia 25 έως 28 Νοεμβρίου, Metropolitan Expo, να παρακολουθήσουν σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων για το ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ με τίτλο xenia & οίνος που διοργανώνει από κοινού ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και η xenia.
Μεγάλος κεντρικός χώρος στο Hall 4, φιλοξενεί την generic προβολή του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού ανά Περιφέρεια και για πρώτη φορά ανά κατηγορία τιμής.
Επίσης θα υπάρχει ο χώρος Info με πληροφοριακό υλικό, προβολές, καταγραφή επισκεπτών και παραλαβή ποτηριού γευστικών δοκιμών.
Στον ίδιο χώρο θα λειτουργούν:
α) περίπτερο της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων στο οποίο θα παρέχονται πληροφορίες για τη δημιουργία μίας wine list.
β) περίπτερο του εκπαιδευτικού οργανισμού οινικής εκπαίδευσης WSPC Ltd.
Διαγωνισμός
Οι επισκέπτες του περιπτέρου του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού, θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήσεις αξιολόγησης γνώσεων (και γευστικών δοκιμών) και να κερδίσουν διανυκτερεύσεις σε οινοτουριστικούς προορισμούς.
Σάββατο 26 και Κυριακή 27, Αίθουσα Σεμιναρίων στο περίπτερο του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού
Η σχολή WSPC και ο Master of Wine κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, οργανώνουν ένα κύκλο σεμιναρίων με στόχευση τους σημερινούς και αυριανούς επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας. Βεβαιώσεις Συμμετοχής θα λάβουν όσοι παρακολουθήσουν και τις 6 ώρες των σεμιναρίων.
Σάββατο 26/11/2011
12:00 – 13:00 Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας, Εισηγητής: Ανδρέας Ματθίδης AIWS
14:00 – 15:00 Πάντρεμα Κρασιού και φαγητού, Εισηγητής: Νίκος Λουκάκης
16:00 – 17:00 Service Κρασιού, Εισηγητής: Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS
Κυριακή 27/11/2011
12:00 – 13:00 Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας , Εισηγητής Κων/νος Λαζαράκης MW
15:00 – 16:00 Δημιουργία wine list, Εισηγητής Κων/νος Λαζαράκης MW
17:00 – 18:00 Διαχείριση κάβας, Εισηγητής, Νίκος Λουκάκης
Κυριακή 27 Νοεμβρίου, Αίθουσα Σεμιναρίων στο περίπτερο Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού, ώρα 13:00
Ο Σ.Ε.Ο. σε συνεργασία με το περιοδικό ΟΙΝΟΧΟΟΣ θα αναδείξουν, θα φέρουν στην επιφάνεια, και θα δώσουν το λόγο σε ανθρώπους της εστίασης που προωθούν «καλές πρακτικές» στην προσφορά του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού σε όλη την Ελλάδα σε εστιατόρια και σε ξενοδοχεία.
Στο τέλος της τελετής, θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα.