Τα νέα των μελών μας

xenia Εκθέσεις Συνέδρια Α.Ε.: Ένα σχεδιαστικό «εργαστήρι» στην 42η xenia

Ένα ειδικό section με τον τίτλο «Design Lab@xenia» πρόκειται να λειτουργήσει στην 42η xenia, 26-29 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo, ύστερα από σχετική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι οργανωτές της έκθεσης με τους οργανωτές του Design Lab.

Τι είναι το Design Lab

Πρόκειται για ένα σύγχρονο show για την αρχιτεκτονική, το interior και το industrial design, το οποίο έχει ήδη διοργανωθεί αυτόνομα δύο φορές (το 2009 και τον Μάιο του τρέχοντος έτους) έχοντας ήδη αναδειχθεί σε σημαντικό γεγονός για το καλαντάρι του αρχιτεκτονικού-σχεδιαστικού κλάδου. Βασίζεται στο τρίπτυχο: καινοτόμα υλικά, σύγχρονη αρχιτεκτονική, προϊόντα design, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των υλικών αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, του φωτισμού, των επίπλων και της σχεδίασης χώρων και προϊόντων.

Τι είναι το «Design Lab@xenia»

Στην 42η xenia, το Design Lab θα έχει μια απόλυτα θεματική εμφάνιση, επικεντρωμένη στις ανάγκες των μονάδων τουρισμού, μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας. 

Το «Design Lab@xenia» θα περιλαμβάνει: 

• Μια επιλεκτική συλλογή από καινοτόμα υλικά, τα οποία αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την κατασκευή, την ανακαίνιση ή την ανανέωση επαγγελματικών χώρων από τους παραπάνω επαγγελματικούς κλάδους.
• Επιλεγμένες τάσεις σχετικά με το design επίπλων και αντικειμένων.
• Έκθεση Αρχιτεκτονικού έργου, με σχέδια (υλοποιημένα ή εν εξελίξει) από μονάδες τουρισμού ή εστίασης.
• Ενημερωτική ημερίδα για την αξία της εξοικονόμησης ενέργειας ως εργαλείου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ξενοδοχειακών μονάδων. 

Στρατηγικός στόχος του «Design Lab@xenia» είναι να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η σύγχρονη Αρχιτεκτονική και το Design στη σχεδίαση, την κατασκευή αλλά και τη λειτουργία μιας σύγχρονης επιχειρηματικής μονάδας τουρισμού, εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και να ενημερώσει επαρκώς τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη του παραπάνω κλάδου για τις τάσεις που επικρατούν διεθνώς. Είναι δεδομένο πως οι διαρκώς μεταβαλλόμενες (διεθνείς αλλά και εγχώριες) επιχειρηματικές συνθήκες, επιβάλλουν την προσαρμογή των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του δίπολου «καινοτομία και προσιτή τιμή».

Το «Design Lab@xenia» φιλοδοξεί να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την επιτυχή ανταπόκριση τόσο των Αρχιτεκτόνων – Διακοσμητών, όσο και των επαγγελματιών του κλάδου, στην παραπάνω πρόκληση!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο