Τα νέα των μελών μας

xenia Εκθέσεις Συνέδρια Α.Ε.: 43η xenia – Μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον

Με τον τουρισμό να πρωταγωνιστεί  στην ελληνική οικονομία, η 43η Διεθνής Έκθεση xenia, που θα διεξαχθεί στις 25-28 Νοεμβρίου 2011, στο Metropolitan EXPO, θα σταθεί αρωγός στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών για τη βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων.

Θα προσφέρει σύγχρονη ενημέρωση σχετικά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που καλύπτουν ολοκληρωμένα τις ανάγκες της πολυδιάστατης ελληνικής τουριστικής αγοράς.

Στα πλαίσια της 43ης xenia έχουν ήδη προγραμματιστεί, οι πρώτες από μία σειρά θεματικών εκδηλώσεων, που αφορούν σε κρίσιμους τομείς του Ελληνικού Τουρισμού. Αναλυτικά:

BuildHotel : Ένας νέος τομέας της 43ης xenia
Ο κλάδος των κατασκευών και όσων κινούνται γύρω από αυτόν (υλικά, υπηρεσίες, εξοπλισμοί, τεχνολογίες) ανήκει σε εκείνους, που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση και τη συνεπακόλουθη δραματική μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Εκατοντάδες επιχειρήσεις αναζητούν νέα κανάλια διοχέτευσης των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους, καθώς αρκετοί παραδοσιακοί τομείς στους οποίους έβρισκαν εφαρμογή (κατοικίες, καταστήματα, γραφεία επιχειρήσεων) έχουν υποστείλει θεαματικά την ανάπτυξή τους. Το Σαλόνι BuildHotel, θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις, που διακινούν υλικά, υπηρεσίες και τεχνολογίες δόμησης να έλθουν σε επαφή με χιλιάδες ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχείων, τουριστικών συγκροτημάτων, μονάδων εστίασης και ψυχαγωγίας, καθώς επίσης και με αρχιτεκτονικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν την υλοποίηση παρόμοιων έργων.

Info2hoteliers: Στην “καρδιά” της έκθεσης, δημιουργείται ένας τόπος εξειδικευμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον ξενοδόχο. 

Ημερίδα με θέμα: «Επιμήκυνση Τουριστικής Περιόδου- Επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία» θα πραγματοποιηθεί από την  Πανελλήνια Ομοσπονδία  Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ),  το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

xenia & Oίνος:  Επώνυμο Ελληνικό Κρασί & Ελληνική Φιλοξενία.
Η δυναμική τους αποκαλύφθηκε στην πρώτη περσινή παρουσία του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στην έκθεση xenia και διευρύνεται στην 43η xenia με σημαντικές ενέργειες και δράσεις. Η αυξημένη συμμετοχή οινοποιείων, μέσω του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), η οργάνωση γευσιγνωσιών, παρουσιάσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων έχουν ως στόχο το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί και ο Ελληνικό Τουρισμός να δράσουν συντονισμένα προς κοινό όφελος. Η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της χώρας της Ελληνικής Φιλοξενίας και της Μεσογειακής Διατροφής μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση, κατά την οποία θα υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ)  και του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ).

The Bar Academy Show 2: Πανελλήνιο συνέδριο για επαγγελματίες bartenders, bar managers, F&B managers, ιδιοκτήτες bar και cafes.
Σεμινάρια και εισηγήσεις καταξιωμένων επαγγελματιών bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαγωνισμοί δεξιοτήτων βάσει διεθνών κανονισμών, «Bar Academy Awards 2011» και ανάδειξη των καλύτερων bartenders, και baristas αλλά και με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων εισαγωγέων και διανομέων ποτών, στην έκθεση.

2η Ημέρα Καριέρας Τουρισμού: Το kariera.gr και το JobsHoReCa.gr σε συνεργασία με την έκθεση xenia διοργανώνουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τη 2η Ημέρα Καριέρας στον χώρο του Τουρισμού τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. Κορυφαίες εταιρίες στο χώρο του Τουρισμού θα πραγματοποιήσουν 20λεπτες συνεντεύξεις με υποψήφιους εργαζομένους για κάλυψη θέσεων όπως: Στελέχη Ξενοδοχείων, Υπευθύνους Εστιατορίων, Υπεύθυνους Κρατήσεων, Σερβιτόρους, Bartenders, F & B Managers, Chef και των λοιπών ειδικοτήτων του τουριστικού κλάδου. Η συμμετοχή των υποψηφίων είναι δωρεάν.

Η xenia είναι η μόνη έκθεση που αποδίδει στους εκθέτες της, τα στοιχεία των επισκεπτών, προκειμένου να έχουν πραγματική εικόνα (ποσοτική & ποιοτική) των αποτελεσμάτων της έκθεσης, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα ανανέωσης του πελατολογίου. Ενώ μέσω του διευρυμένου δικτύου   ενημέρωσης της xenia  (xenia news, newsletter, και το περιοδικό Hotelier) υποστηρίζει την επικοινωνία των εκθετών της με την αγορά, όλο το χρόνο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο