Τα νέα των μελών μας

xenia Εκθέσεις Συνέδρια Α.Ε: 43 χρόνια δίπλα στον ξενοδόχο

Με τον τουρισμό να είναι η μόνη ελπίδα και να αναλαμβάνει για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, η 43η έκθεση xenia, 25 – 28 Νοεμβρίου 2011, στο Metropolitan EXPO, έρχεται να σταθεί αρωγός στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και στην ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η ανάκαμψη του τουρισμού, έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις να στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς τον τουρισμό και  να συμμετέχουν στην 43η  xenia.

Σε αυτές τις συγκυρίες, η έκθεση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς θα αποτελέσει και πάλι την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των επιχειρηματιών του τουρισμού, εμπλουτισμένη και διευρυμένη με πολλές και διαφορετικές θεματικές εκδηλώσεις, για τις νέες τάσεις, προϊόντα και κίνητρα, στις μονάδες φιλοξενίας, εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του ΕΟΤ. 

Θεματικές ενότητες και πρόγραμμα εκδηλώσεων.

BuildHotel, Ένας νέος τομέας της 43ης xenia, Hall 2 
Το Σαλόνι BuildHotel, θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις που διακινούν Υλικά, Υπηρεσίες και Τεχνολογίες Δόμησης να έλθουν σε επαφή με χιλιάδες ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχείων, τουριστικών συγκροτημάτων, μονάδων εστίασης και Ψυχαγωγίας, καθώς επίσης με τα αρχιτεκτονικά γραφεία και τις κατασκευαστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τη σχεδίαση και κατασκευή των χώρων αυτών.

Info2hotelier, Hall 2
Στην «καρδιά» της έκθεσης, ένας τόπος εξειδικευμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον ξενοδόχο.

xenia & Oίνος:  Επώνυμο Ελληνικό Κρασί & Ελληνική Φιλοξενία.
Η δυναμική τους αποκαλύφθηκε στην πρώτη περσινή παρουσία του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και διευρύνεται  στην 43η xenia με σημαντικές ενέργειες και δράσεις. 
Η αυξημένη συμμετοχή οινοποιείων, μέσω του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) η οργάνωση γευσιγνωσιών, παρουσιάσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων έχουν ως στόχο το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί και ο Ελληνικό Τουρισμός να δράσουν συντονισμένα προς κοινό όφελος. Η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της χώρας της Ελληνικής Φιλοξενίας και της Μεσογειακής Διατροφής μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, Απονομή τιμητικών διακρίσεων xenia
Η 43η xenia, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ανοίγει με την εκδήλωση απονομής των τιμητικών διακρίσεων xenia σε σημαντικές προσωπικότητες του Πολιτισμού, της Επιστήμης και του Τουρισμού, οι οποίες με το έργο τους συνέβαλαν στην προβολή της Ελλάδας.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, Αίθουσα εκδηλώσεων Metropolitan Expo, ώρα 15.00
Εγκαίνια της 43ης xenia.
Διακήρυξη και υπογραφή Συνεργασίας μεταξύ Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) και Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), δια των προέδρων τους κ.κ. Γιώργου Τσακίρη και Άγγελου Ρούβαλη.
Συζήτηση με θέμα “Η Ελλάδα μετά την κρίση: ανασυνθέτοντας το εθνικό μας προϊόν”.
Στο πάνελ  θα συμμετέχουν:  Γιώργος Χατζημαρκάκης, Ευρωβουλευτής, Αλέξανδρος Κουρής, Πρόεδρος Altervision,  Γιώργος Πίττας, Ξενοδόχος, Μέλος Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Συγγραφέας, Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, πρώην Υπουργός Πολιτισμού,  Σπύρος Δανέλλης, Ευρωβουλευτής,  Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, Δημήτρης Τσίγκος, Πρόεδρος Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών (YES – European Confederation of Young Entrepreneurs).

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος, Βουλευτής Επικρατείας και Πρέσβειρα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού.

Σάββατο 26, Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, Hall 3 Metropolitan Expo
The Bar Academy Show 2: Η Ελλάδα στη χρυσή εποχή του cocktail
Πανελλαδικό συνέδριο για επαγγελματίες bartenders, bar managers και ιδιοκτήτες bar, cocktail bars, hotel bars & cafes αλλά και κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρετε για την πορεία και τις νέες τάσεις στα αλκοολούχα ποτά, τα cocktails και το bartending γενικότερα. Μία μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης για τις νέες τάσεις στον χώρο, εκπαίδευσης σε νέες τεχνικές και πρακτικές μέσα από σεμινάρια.
Η ιστορία και το μέλλον του cocktail και των αποσταγμάτων μέσα από ομιλίες και παρουσιάσεις προϊόντων, το μυστικό της επιτυχίας για μερικά από τα πιο φημισμένα και βραβευμένα bar του κόσμου από τους ίδιους τους ανθρώπους που τα κατάφεραν και τελικά να αναδείξουμε τις δικές μας Ελληνικές ιστορίες επιτυχίας αναδεικνύοντας τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου.
Το “ελληνικό Bar Show”, όπως έχει χαρακτηριστεί, θα είναι πολύ πλούσιο σε δραστηριότητες για τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της εκδήλωσης “The Bar Academy Show 2”:
Η πλήρης ατζέντα των σεμιναρίων και των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί λίγο πριν της έναρξη της 43ης xenia στην ιστοσελίδα της Bar Academy (www.baracademy.gr) και την σελίδα της στο Facebook (www.facebook.com/baracademy.gr).

Κυριακή 27 Νοεμβρίου, Αίθουσα εκδηλώσεων Metropolitan Expo

Σεμινάρια από το kariera.gr:
•    12.00-13.00  Εξυπηρέτηση Πελατών για Boutique Hotel, Νίκος Σουλιτζής.
•    13.00-14.00  Διαχείριση κόστους για F &B Managers, Αργύρης Νταουλιάρης.
•    14.00-15.00  On-line strategic marketing για τον τουρισμό, Γεωργία Ζούνη.
•    15.00-16.00  VIP treatment, Γιώργος Μπούμπης / Νίκος Τράντος.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, Αίθουσα εκδηλώσεων Metropolitan Expo

2η Ημέρα Καριέρας Τουρισμού, 11.00-18.00: Το kariera.gr και το JobsHoReCa.gr σε συνεργασία με την έκθεση xenia διοργανώνουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την 2η Ημέρα Καριέρας στο χώρο του Τουρισμού τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. Κορυφαίες εταιρείες στο χώρο του τουρισμού θα πραγματοποιήσουν 20λεπτες συνεντεύξεις με υποψήφιους εργαζομένους για κάλυψη θέσεων όπως: Στελέχη Ξενοδοχείων, Υπευθύνους Εστιατορίων, Υπεύθυνους Κρατήσεων, Σερβιτόρους, Bartenders, F & B Managers, Chef και των λοιπών ειδικοτήτων του τουριστικού κλάδου. Η συμμετοχή των υποψηφίων είναι δωρεάν.

Ημερίδα με θέμα: «Η εξοικονόμηση Ενέργειας στα ξενοδοχεία με ή χωρίς την χρήση Α.Π.Ε.», Οργάνωση Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας (ΕΝΕΕΠΙΘΕ). 

Εκτός των ως άνω εκδηλώσεων, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση της 1ης Γενικής Συνέλευσης, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo, Hall 1, ώρα 12.30.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο