Τα νέα των μελών μας

W.S.P.C.: Το W.S.P.C. & η εθνική διεπαγγελματική οργάνωση αμπέλου & οίνου (ΕΔΟΑΟ) στο επίκεντρο της παγκόσμιας οινικής εκπαίδευσης

undefined

Το Wine & Spirit Professional Center Ltd (W.S.P.C.), φιλοξένησε στην Αθήνα στις 29, 30 & 31 Μαρτίου 2016 επαγγελματίες Οινοχόους της παγκόσμιας αγοράς για τα προγράμματα σπουδών του Court of Master Sommeliers (CMS). Σε συνεργασία με το ανώτερο κλαδικό όργανο των Ελλήνων Οινοπαραγωγών, την ΕΔΟΑΟ, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στο Επώνυμο Ελληνικό Κρασί και να γνωρίσουν την Ελληνική γαστρονομία, συναντώντας κορυφαίους Έλληνες οινοπαραγωγούς, από τα κτήματα: Γεροβασιλείου, Τσέλεπου, Κυρ – Γιάννη, Άλφα, Κατώγι – Στροφιλιά, Λυραράκη, Τσάνταλη, Santo, και της Γαίας Οινοποιητικής. 

Τρία δείπνα παρουσίασης Ελλήνων Οινοπαραγωγών – με τρία διαφορετικά οινοποιεία ανά δείπνο –  διοργανώθηκαν από τον κο. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW και το W.S.P.C. σε εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών Ελληνικής γαστρονομίας, των οποίων το menudegustationσυνδυάστηκε αρμονικά με το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί. Τα εν λόγω δείπνα διεξήχθησαν με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου με στόχο την εδραίωση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού σε premiumσημεία της διεθνούς αγοράς και της Ελλάδας ως τόπο προορισμού στους σπουδαστές – επαγγελματίες οινοχόους που δημιουργούν απόψεις και τάσεις στο παγκόσμιο οινικό γίγνεσθαι. Η ΕΔΟΑΟ πέτυχε να μεταδώσει την κουλτούρα της Ελληνικής φιλοξενίας και της Ελληνικής Γαστρονομίας, που τόσο πολύ συνεισφέρουν στη γενική εικόνα κάθε επισκέπτη της χώρα μας (Guest Optimization Experience).

Στο εν λόγω τμήμα δίδαξαν δυο (2) Master Sommeliers (MS), o κος. Brian Julyan MS – Ιδρυτής του Court of Master Sommeliers – και ο κος. Gearoid Devnay MS και φοίτησαν είκοσι πέντε (25) οινοχόοι από premium σημεία πώλησης ανά τον κόσμο: 1*, 2* και 3* εστιατόρια του πλανήτη και 5* ξενοδοχεία όπως: Ηakkasan Doha, Gordon Ramsey, Four Seasons Bahrain, Four Seasons USA, Carnival Cruise Lines, Etihad Airways, Groupe Bernard Loiseau κ.α. Δυναμική ήταν και σε αυτό το τμήμα η παρουσία των Ελλήνων Οινοχόων, ενώ αξίζει να σημειωθεί και ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός Ελληνίδων Οινοχόων που συμμετέχουν στα multinational προγράμματα του Court of Master Sommeliers με επιτυχία! Στο προηγούμενο τμήμα Νοεμβρίου 2015, η κα. Ευτυχία Γούπιου ήταν η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε το Δεύτερο Επίπεδο των MS και τον τίτλο του Certified Sommelier, ενώ στο παρόν τμήμα συμμετείχαν τέσσερις Ελληνίδες, που πέρασαν όλες τις εξετάσεις του Introductory Course, με την κα. Κλεοπάτρα – Patricia Bright να επιτυγχάνει την πιστοποίηση του Certified Sommelier ανάμεσα στους μόλις επτά που πιστοποιήθηκαν από όλο τον κόσμο. Μέσα στους σπουδαστές Μαρτίου, για πρώτη φορά φοίτησαν οινοχόοι από την Αμερική και τις Βερμούδες! 

To επόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CMS στην Αθήνα θα διεξαχθεί τέλη Νοεμβρίου 2016, με εννέα διαφορετικούς Έλληνες Οινοπαραγωγούς να αποτελούν τους νέους οινικούς οικοδεσπότες των οινοχόων του κόσμου. Στοχεύουμε ψηλά, στοχεύουμε στο να αναδείξουμε την Ελλάδα ως το επίκεντρο της παγκόσμιας οινικής εκπαίδευσης και κουλτούρας. Τα προγράμματα των Master Sommeliers αποτελούν το κορυφαίο επαγγελματικό εχέγγυο που μπορεί κάποιος να κατακτήσει διεθνώς. Ο όρος  Οινοχόος (Sommelier), διεθνώς, είναι συνώνυμος με τους Τίτλους Σπουδών του Court of Master Sommeliers. Στη Νότια Ευρώπη, τα προγράμματα του CMS διεξάγονται στην Ελλάδα από το W.S.P.C.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο