Τα νέα των μελών μας

W.S.P.C.: Modern Sommelier Study Program Οινοχοΐα 2 από το W.S.P.C.

undefinedundefined

 

Το πρόγραμμα Modern Sommelier Study Program/Οινοχοΐα 2 του W.S.P.C. συνδέει τις αρμοδιότητες του Οινοχόου με τα διάφορα τμήματα λειτουργίας και διοίκησης της εστίασης. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα καταφέρνει να γεφυρώσει τον ρόλο του Οινοχόου και τις απαιτήσεις μιας επιχείρησης με τις απαιτήσεις του πελάτη και το προσφερόμενο προϊόν, πάντα με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης του πελάτη. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος Οινοχοΐας 2/ Modern Sommelier Study Program είναι να μεταδώσει και εφαρμόσει στην πράξη το σύστημα ελέγχου διοίκησης, οργάνωσης και τελικής εξυπηρέτησης στα πλαίσια της εργασίας ενός Οινοχόου. 

Εμβαθύνει ιδιαίτερα στην ακολουθία/ ροή του service (Service Sequence) μεταξύ πελάτη και προϊόντος με ανάλυση στις ειδικές κουζίνες και τις κυρίαρχες τάσεις στην Ελληνική και διεθνή γαστρονομία.

Είναι κατάλληλο για αυτούς τους σπουδαστές που επιθυμούν να αποκτήσουν τη γνώση στον τρόπο διαχείρισης, και προώθησης των κρασιών είτε σε περιβάλλον εστιατορίου είτε σε περιβάλλον οινοποιείου (Οινοτουρισμός). Οι σπουδαστές θα διδαχθούν τη διαδικασία του service με εστιασμένες πρακτικές που απαιτούν handson προσέγγιση πάνω στην επιλογή ποτηριών & θερμοκρασιών, στο άνοιγμα ήσυχων και αφρωδών κρασιών, στην παρουσίαση, στη μετάγγιση, στον αναλυτικότερο συνδυασμό κρασιού & φαγητού, στη διαχείριση κοστολογίων και κάβας, καθώς και στη διαχείριση προβλημάτων πελατών. 

Οι σπουδαστές θα μάθουν πώς να δημιουργούν στοχευόμενη, κατάλληλη και κερδοφόρα λίστα κρασιών, να κατανοούν τα μεικτά περιθώρια κέρδους των κρασιών σε μια επιχείρηση, να ελέγχουν τα κόστη και να μεγιστοποιούν τις δυνατότητες πώλησης & κερδοφορίας. Στο Service Sequence θα μάθουν να προτείνουν Ελληνικό αμπελώνα ακόμα και σε αντικατάσταση του διεθνούς. Θα διδαχθούν τέλος, τις βασικές αρχές παραγωγής και προώθησης των οινοπνευματωδών ποτών, τους κύριους τύπους, τα στυλ και τον τρόπο σερβιρίσματος αυτών. 

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Κατάλληλο για τους αποφοίτους των Επιπέδων: Οινοχοΐας 1/ WSET Level 1 Award in Wine Service και του Επιπέδου 2 στα κρασιά/ WSET Level 2 Award in Wines (θεμελιώδης προ-απαίτηση).

Ειδικά συνίσταται η παρακολούθηση από τους αποφοίτους του Επιπέδου 3 του Ελληνικού αμπελώνα/ HESTIA Advanced Certificate μιας και αναλύονται όλες οι κυριαρχούσες και μελλοντικές τάσεις στις κουζίνες σε συνδυασμό με τις ελληνικές προσεγγίσεις τόσο στα πιάτα όσο και στα κρασιά.

Για τους αποφοίτους Επιπέδου 1 της Οινοχοΐας & Επιπέδου 3 του WSET London θεωρείται ιδανική εξέλιξη. 

Το Modern Sommelier Study Program αποτελεί παράλληλα το ιδανικό προπαρασκευαστικό μάθημα για την προετοιμασία των σπουδαστών για τη φοίτησή τους στο Court of Master Sommeliers Introductory Course & Certified Exam. 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 25 ώρες + εξετάσεις (το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε συμβατική μορφή: δέκα μαθήματα των 2,5 ωρών ανά μάθημα, είτε σε εντατική μορφή πέντε μαθήματα των 5 ωρών το κάθε ένα).

Διάρκεια Εξετάσεων: 2,5 – 3 ώρες.

Προ-απαίτηση σπουδών: θα πρέπει ο υποψήφιος σπουδαστής να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Επίπεδο 1 Οινοχοΐας/ WSET Level 1 Award in Wine Service και το WSET Level 2 Award in Wines. Συνίσταται η απόκτηση των Επιπέδων 3 Ελληνικού & Διεθνούς αμπελώνα (δείτε αντίστοιχες σελίδες) πριν την ένταξή σας στο Modern Sommelier Study Program

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο