Τα νέα των μελών μας

WSPC: Ιωάννης Καρακάσης – Νέος Έλληνας Master of Wine & Σωτήρης Κόλλιας, Χρήστος Κουλουριώτης & Γρηγόριος Κοντός: Οι νέοι Έλληνες απόφοιτοι του WSET DIPLOMA

undefined

Το Wine & Spirit Professional Center (W.S.P.C.), βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως οι κκ. Γρηγόρης Κόντος, Χρήστος Κουλουριώτης και Σωτήρης Κόλλιας είναι οι νέοι απόφοιτοι του WSET Diploma στην Ελληνική αγορά για το 2015, ανεβάζοντας τον αριθμό των Ελλήνων Πτυχιούχων Diplomas στους είκοσι ένα. 

Επιπλέον, όλη η ομάδα του ελληνικού παραρτήματος αισθανόμαστε περήφανοι για την απόκτηση του τίτλου Master of Wine από τον εισηγητή μας Γιάννη Καρακάση – απόφοιτο σπουδαστή του W.S.P.C. 

Ο Πρόεδρος του W.S.P.C., κος Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW δήλωσε: «Ο κάθε εκπαιδευτικός οργανισμός υπάρχει, ή θα έπρεπε να υπάρχει, για έναν κυρίως λόγο – να δίνει τα σωστά εφόδια στους σπουδαστές του και να τους βοηθά να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Έτσι, χαιρόμαστε πάρα πολύ που η “εσοδεία” του 2015 μας χάρισε τρεις νέους απόφοιτους WSET Diploma, τους κκ. Σωτήρη Κόλλια, Γρηγόρη Κόντο & Χρήστο Κουλουριώτη αλλά και τον πρώην μαθητή μας και νυν εισηγητή μας κ. Ιωάννη Καρακάση MW που κατάφερε να στεφθεί Masterof Wine. Τις πιο θερμές ευχές μας από όλους στο WSPC».  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΛΛΙΑ: Ο κ. Σωτήρης Κόλλιας γεννήθηκε στα Βίλια της Αττικής το 1940, όπου έζησε τα πρώτα του 18 χρόνια. Μετά εργάστηκε στην Αθήνα, απέκτησε το πτυχίο της ΑΣΟΕΕ στα οικονομικά και πρώτευσε σε εισαγωγικές εξετάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Είναι κάτοχος δυο μάστερ (Οικονομία, Οικονομετρία) της LondonSchoolofEconomics και δίδαξε στα πανεπιστήμια Middlesex και Surrey. To 1971-78 ήταν μόνιμο στέλεχος του Δ.Ν.Τ στην Washington DC. Εκεί απέκτησε και τρίτο μάστερ στα Θεωρητικά Μαθηματικά από το πανεπιστήμιο Georgetown. To 1979-82 ήταν σύμβουλος του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδας Ξ. Ζολώτα. Το 1983 προσελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Προϊστάμενος του Τομέα Χρηματοπιστωτικής Ενοποίησης και Κίνησης Κεφαλαίων. Μετά από αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης διατέθηκε δυο φορές (1986-88, 1994-96) στο Υπουργείο Οικονομίας ως σύμβουλος των Σημίτη/Ρουμελιώτη και Γεννηματά/Παπαντωνίου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2005 από την Ε.Ε με τον τίτλο του Επίτιμου Διευθυντού και αμέσως προσελήφθη ως σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας της Μάλτας και της Κύπρου. Κατέχει την Αγγλική, Γαλλική, Ισπανική, Ρωσική και Αλβανική γλώσσα. Είναι παντρεμένος με την Βιργινία Ιωάννου και έχουν μια κόρη. Ο κ. Κόλλιας ζει κυρίως στα Βίλια και ασχολείται με το αμπέλι, την κηπουρική, την ορεινή πεζοπορία και το διάβασμα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ: Ο Χρήστος Ν. Κουλουριώτης γεννήθηκε στα Μέγαρα Αττικής το 1967, όπου και διαμένει μόνιμα. Το 1987 τέλειωσε τις σπουδές του σαν Προγραμματιστής Η/Υ και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορες θέσεις στην ιεραρχία των τμημάτων Πληροφορικής έως το 2002,  όπου αποχώρησε από την Διεύθυνση Μηχανογράφησης σε Ε.Π.Ε.Υ για να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση ως  Information System Integrator αναλαμβάνοντας έργα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με το κρασί ασχολείται από το 1991 διαβάζοντας και συλλέγοντας βιβλία για το κρασί, παρακολουθώντας σεμινάρια γευσιγνωσίας καθώς και το σεμινάριο αμπελουργίας-οινολογίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών. Μεθοδικά ασχολήθηκε από το 2009 όπου ξεκίνησε να παρακολουθεί τα Επίπεδα Σπουδών του WSET, ολοκληρώνοντας τα με την απόκτηση του Diploma. Δοκιμάζει κρασιά συστηματικά, οργανώνει την προσωπική κάβα του και «πειραματίζεται» με το αμπέλι του. Επίσης του αρέσει η μαγειρική, η μουσική και η φωτογραφία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΝΤΟΥ: Ο Γρηγόρης Κόντος είναι απόφοιτος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στέλεχος της εξαγωγικής εταιρείας τροφίμων Aegean Food Exports και ιδρυτής της Aegean Wine Selections με αποκλειστικό αντικείμενο την εξαγωγή ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων. Ασχολείται με τη γευσιγνωσία από το 2010 έχοντας φοιτήσει στην σχολή WSPC (κάτοχος WSET Diploma) και LeMonde (πτυχίο Sommelier). Διοργανώνει σεμινάρια γευσιγνωσίας οίνου, ενώ έχει σχεδιάσει και εκτελέσει προγράμματα ξενάγησης ξένων επαγγελματιών του κρασιού στις σημαντικότερες οινικές περιοχές της Ελλάδας, συνεργαζόμενος με τον φορέα New Wines of Greece. Έχει επισκεφτεί οινοποιεία σε Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ (Καλιφόρνια) και Κύπρο. Την οινοτουριστική του δραστηριότητα καταγράφει στο προσωπικό του blog www.gregoryswinejournal.com, άρθρα από το οποίο αναδημοσιεύονται μόνιμα στο περιοδικό WineTrails της Agrenta.

Το WSET Diploma αποτελεί την κορωνίδα του WSET London και θα αλλάξει για πάντα, πιστεύουμε, το γνωστικό υπόβαθρο και το μέλλον της Ελληνικής βιομηχανίας οίνου & αποσταγμάτων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο