Τα νέα των μελών μας

W.S.P.C.: Απονομή W.S.P.C. Exemplary Award στον Γιάννη Μπουτάρη Οινοποιό & νυν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

undefined

 

Η αποφοίτηση του W.S.P.C., στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκος, κορυφώθηκε με τη βράβευση του Οινοποιού και νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Ο Πρόεδρος του W.S.P.C. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και ο Ian Harris WSET Dip. απένειμαν στον κ. Γιάννη Μπουτάρη το W.S.P.C. Exemplary Award. «Υπάρχει μια λέξη που χρησιμοποιούν οι Άγγλοι για τα άτομα που δεν κάνουν συμβιβασμούς, που δεν λειτουργούν κάτω από το κοινώς αποδεκτό και που τραβούν τον δικό τους, πολλές φορές, μοναχικό δρόμο, που πάντα όμως οδηγεί στην εξέλιξη & την πρόοδο. Αυτά τα άτομα χαρακτηρίζονται ως Mavericks. Αν ο χώρος του Ελληνικού κρασιού έχει έναν Maverick αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Μπουτάρη!» δήλωσε για την βράβευσή του ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Ο κ. Γιάννης Μπουτάρης στην κύρια ομιλία για την βράβευσή του, ανέδειξε τη σημασία της εκπαίδευσης για την εξέλιξη της Ελληνικής βιομηχανίας οίνου, δηλώνοντας:

«Η οικογενειακή μας σχέση με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του WSET ξεκινά αρκετά χρόνια πριν, 27 για την ακρίβεια, όταν οι γιος μου Στέλιος αποφοίτησε από το Diploma στο Λονδίνο. Και σαν απόφοιτος νομίζω ότι μια χαρά τα έχει καταφέρει από τότε…. Δεκαπέντε χρόνια πριν, μια εικόνα σαν τη σημερινή στην Αθήνα, για τους παλιότερους του κλάδου όπως εγώ, νομίζω δεν υπήρχε ούτε στα όνειρά μας. Να επισημάνουμε εδώ ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματά σας, δημιουργούν επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους σε δύο από τους πιο δυναμικούς κλάδους στην Ελλάδα σήμερα, τον οινικό και τον τουριστικό. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μια χώρα με τόσο υψηλή ανεργία, να προσφέρει κανείς σήμερα επαγγελματική κατάρτιση που δίνει σε νέους ανθρώπους εργασιακές προοπτικές σε δυναμικούς κλάδους, που δημιουργούν αντί να καταργούν θέσεις εργασίας σε μια τόσο δύσκολη καθημερινότητα.

undefined

Σημαντική παράμετρος ανάπτυξης σύμφωνα με το Στρατηγικό σχέδιο για το ελληνικό κρασί ήταν η εκπαίδευση. Σήμερα, δουλεύοντας πάντα όλοι μαζί πάνω στις αρχές και τους στόχους που θέσαμε πριν από 6 – 7 χρόνια, και παρόλο που βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινωνικό, οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον από την εποχή που αναπτύχθηκε το Στρατηγικό σχέδιο για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα στην αγορά του εξωτερικού. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι αυτό» δήλωσε ο κος. Γ. Μπουτάρης. «Κι ήταν ευτυχέστατη συγκυρία που η εφαρμογή του σχεδίου αυτού, συνέπεσε από την αρχή με την είσοδο των πρώτων αποφοίτων του W.S.P.C. στην αγορά εργασίας. Μπορούσαμε δηλαδή από την αρχή, να απευθυνθούμε σε στελέχη που καταλάβαιναν πλήρως για τί πράγμα μιλούσαμε, χάρη στην εκπαίδευσή τους, και τι θέλαμε να πετύχουμε στην παγκόσμια αγορά. Η συνεισφορά και στο πεδίο αυτό, θεωρώ ότι ήταν πολύτιμη» δήλωσε ο κος. Μπουτάρης κλείνοντας την ομιλία του.

Στα 40 και πλέον έτη ενασχόλησης στο οινικό γίγνεσθαι, ο Γιάννης Μπουτάρης με το όραμά του συνέβαλε στην εξέλιξη του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού. Μαζί με την Δρ. Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα Hon AIWS, την κα. Ρωξάνη Μάτσα Hon AIWS και τον κ. Παύλο Γ. Καρακώστα OBE, Hon AIWS αποτελούν τα Επίτιμα Μέλη του W.S.P.C. που το έργο τους, το ήθος τους και το παράδειγμά τους καθορίζουν το μέλλον στις νέες γενεές αποφοίτων στην Ελληνική βιομηχανία κρασιών και αποσταγμάτων. Όλοι μαζί αποτελούν μέλη της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας του WSET Αγγλίας.

undefined

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 650 παρευρισκόμενοι. Την αποφοίτηση τίμησαν με την παρουσία τους υψηλοί προσκεκλημένοι από τους χώρους της εκπαίδευσης, του τουρισμού, όλων των κλάδων των οινοποιών & αποσταγματοποιών της Ελλάδας και της δημοσιογραφίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο