Τα νέα των μελών μας

W.S.P.C: Αποφοίτηση W.S.P.C 2018 – Τελετή Απονομής Τίτλων Σπουδών & Υποτροφιών 2016-2017

undefined

 

Το W.S.P.C. απένειμε στον Πύργο Πετρέζα τις Υποτροφίες και τους Τίτλους Σπουδώντου WSET London για τις τάξεις των αποφοίτων του 2016 & 2017. Η εκδήλωση επιβράβευσε τις προσπάθειες των σπουδαστών του Ελληνικού παραρτήματος και ανέδειξε τη σημασία της εκπαίδευσης για την εξέλιξη τόσο της Ελληνικής βιομηχανίας οίνου και αποσταγμάτων, όσο και του Τουρισμού. Όπως τόνισε ο IanHarrisMBE, Πρόεδρος του WSET Αγγλίας: “το 2017, το W.S.P.C. βρέθηκε ανάμεσα στις 12 κορυφαίες αγορές του WSET στον κόσμο”. Αυτή η κατάταξη δεν αποτελεί μόνο επίτευγμα για το W.S.P.C. αλλά είναι και εξαιρετικά σημαντική για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί. 

Η αποφοίτηση κορυφώθηκε με τη βράβευση του κ. Γιώργου Παπαπαναγιώτου – τμηματάρχη με αντικείμενο τις δράσεις προβολής του κρασιού στις διεθνείς αγορές, στο τμήμα Marketing της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (πρώην Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών/ ΟΠΕ). Ο Πρόεδρος του W.S.P.C. κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και ο IanHarrisMBE απένειμαν στον κ. Παπαπαναγιώτου το W.S.P.C. Exemplary Award. «Ο Γιώργος Παπαπαναγιώτου είναι, με διαφορά, ο λιγότερο γνωστός ήρωας του Ελληνικού Κρασιού. Έχει σπαταλήσει αμέτρητες ώρες και έχει διανύσει άπειρα χιλιόμετρα για να προωθήσει το Ελληνικό Κρασί σε κάθε γωνιά του κόσμου. Οι οινοπαραγωγοί της χώρας μας χρωστούν στον Γιώργο Παπαπαναγιώτου τα μέγιστα!» δήλωσε για την βράβευσή του ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης. 

Στα 30 και πλέον έτη ενασχόλησης στην προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εξωτερικό, ο κ. Παπαπαναγιώτου με το ήθος και την αφοσίωσή του συνέβαλε στους ορίζοντες του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στον κόσμο. Μαζί με τον κ. Γιάννη Μπουτάρη, την Δρ. Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα HonAIWS, την κα. Ρωξάνη Μάτσα HonAIWS και τον κ. Παύλο Γ. Καρακώστα OBE, HonAIWS αποτελούν τα Επίτιμα Μέλη του W.S.P.C. που το έργο τους, και το παράδειγμά τους καθορίζουν το μέλλον στις νέες γενεές αποφοίτων στην Ελληνική βιομηχανία κρασιών και αποσταγμάτων. Όλοι μαζί αποτελούν μέλη της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας του WSET Αγγλίας. 

Πέντε νέους Απόφοιτους WSET Diploma ανέδειξε το W.S.P.C. στην Ελλάδα. Οι κύριοι Ηλίας Γεωργόπουλος, Γιάννης Κριτσωτάκης, Σταύρος Μουστάκας – Οκταποδάς, Παναγιώτης Πασχαλίδης και Κωνσταντίνος Προβατάς αποτελούν τους νέους DipWSET και συγκαταλέγονται μεταξύ των είκοσι επτά της Ελλάδας. Τα Διπλώματά τους απένειμαν οι κύριοι Πρόεδροι των οργανισμών Ελλάδας και Αγγλίας Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW & Ian Harris MBE.   

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 750 παρευρισκόμενοι. Την αποφοίτηση τίμησαν με την παρουσία τους υψηλοί προσκεκλημένοι από τους χώρους της εκπαίδευσης, του τουρισμού, όλων των κλάδων των οινοποιών & αποσταγματοποιών της Ελλάδας, καθώς και της δημοσιογραφίας. Η φετινή αποφοίτηση του W.S.P.C. συγκεντρώνει όλα τα μέχρι τώρα υψηλότερα ρεκόρ: ρεκόρ αποφοίτων, ρεκόρ προσέλευσης των σπουδαστών μας από όλη την Ελλάδα – από την Καβάλα μέχρι την Κρήτη – και από την Κύπρο, τη Γαλλία  και τη Γερμανία μέχρι τη μακρινή Αίγυπτο!

 undefined

Ρεκόρ και στον αριθμό των Υποτροφιών που απονεμήθηκαν φέτος! Δεκαοκτώ αριστούχοι σπουδαστές επιβραβεύτηκαν, κατά τα πρότυπα του μητρικού οργανισμού WSETLondon, με γνώμονα τον εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων και χρηματοδοτήθηκαν από κορυφαίες εταιρείες των κλάδων: ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΟΙΝΟΥ (ΕΔΟΑΟ), CELLIER, ALPHA ESTATE, WINES OF ATHENS, ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ENOABE), ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ, ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, Hilton ATHENS, ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ TSANTALIA.E., SEMELIA.E., VINETUM ΕΠΕ,  ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε., Bungalows Marina, Porto Carras GRAND RESORT & Domaine PORTO CARRAS. 

Το W.S.P.C. απένειμε επιπλέον Τιμητικές Υποτροφίες σε σπουδαστές που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους. Κορυφαίες στιγμές της απονομής: η Υποτροφία ΕΔΟΑΟ στον Πρώτο των Πρώτων από τους σπουδαστές, κ. Ηλία Μωραΐτη που διακρίθηκε και στα επτά Επίπεδα Σπουδών του W.S.P.C., ο κ. Σταύρος Μουστάκας – Οκταποδάς DipWSET, απόφοιτος της κορωνίδας του WSETΑγγλίας, του Επιπέδου 4/ WSETDIPLOMAδιακρίθηκε για την υψηλότερη επίδοση στο τμήμα του και του απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες VINETUMΕΠΕ & W.S.P.C. Συγκινητική η Υποτροφία στη μνήμη του Χαρίδημου Χατζηδάκη που απονεμήθηκε από την εταιρία ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε. στον κ. Εμμανουήλ Σφυράκη, εργαζόμενο στο F&BDept. της εταιρείας AQUILAHOTELS & RESORTS. 

Η συμβολή των Μεγάλων Χορηγών τόσο στη λαμπερή βραδιά της Αποφοίτησης, όσο και στη συνεχή στήριξη στο πολυδάπανο για το W.S.P.C. έργο θεμελίωσης οινικής & εστιατορικής παιδείας στην Ελλάδα, είναι ανεκτίμητη. Η Αποφοίτηση έλαβε χώρα στο ΠΥΡΓΟ ΠΕΤΡΕΖΑ, σε ένα εμβληματικό κτίριο, στην καρδιά του Αττικού αμπελώνα, με αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από αρχοντόσπιτα και μοναστήρια που υπήρχαν παλαιότερα στην περιοχή των Σπάτων και της Μεσογαίας. Το 2008 ολοκληρώθηκε η κατασκευή αυτού του «σπιτιού» που ήταν πια ένα ολόκληρο αρχοντικό: ο Πύργος Πετρέζα. Ανάμεσα στους Μεγάλους Χορηγούς της Αποφοίτησης, οι Οίνοι Βορείου Ελλάδος/ ΕΝΟΑΒΕ – που φέτος γιορτάζουν τα 25 χρόνια από την ίδρυσή τους και οι 25 Οινοπαραγωγοί – μέλη που απαρτίζουν τη μακροβιότερη αυτή περιφερειακή ένωση κρασιών της Ελλάδος τίμησαν τους σπουδαστές μας με τη χορηγία των κρασιών τους. Η Nestlé με τα νερά, ΚΟΡΠΗ, AquaPanna & S. Pellegrino, δεν θα μπορούσε να μη συντροφεύσει τους αποφοίτους του W.S.P.C, σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή για εκείνους. Τους συντροφεύει άλλωστε σε κάθε μάθημα, σε όλη την προσπάθειά τους! Τέλος, η εταιρία Γαλακτερός παρείχε την τεχνική υποστήριξη στην πιο Επίσημη βραδιά των σπουδαστών του W.S.P.C. που χαρακτηρίστηκε από την άψογη διεξαγωγή της.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο