Τα νέα των μελών μας

W.S.P.C.: Αποφοίτηση W.S.P.C. 2016 – Τελετή Απονομής W.S.P.C. Τίτλων Σπουδών & Υποτροφιών στις τάξεις 2014 & 2015

undefined

 

Το W.S.P.C. απένειμε τις Υποτροφίες και τους Τίτλους Σπουδών του WSET London για τις τάξεις των αποφοίτων του: 2014 & 2015. Η εκδήλωση επιβράβευσε τις προσπάθειες των σπουδαστών του Ελληνικού παραρτήματος και ανέδειξε τη σημασία της εκπαίδευσης για την εξέλιξη της Ελληνικής βιομηχανίας οίνου και αποσταγμάτων. Όπως τόνισε ο Ian Harris, Πρόεδρος του WSET Αγγλίας: “το 2015, το W.S.P.C. βρέθηκε ανάμεσα στις 10 κορυφαίες αγορές του WSET στον κόσμο”. Αυτή η κατάταξη δεν αποτελεί μόνο επίτευγμα για το W.S.P.C. αλλά είναι και εξαιρετικά σημαντική για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί. 

Η Αποφοίτηση έλαβε χώρα στο ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά & σύγχρονα οινοποιεία της Ελλάδας, στην καρδιά του Αττικού αμπελώνα. Ο κ. Βασίλης Παπαγιαννάκος, ως χορηγός της εκδήλωσης, επέλεξε να παρουσιάσει για πρώτη φορά, στην αποφοίτηση του W.S.P.C., τη νέα του ετικέτα Savatiano Single Vineyard – μια εμφιάλωση ενός 100% Σαββατιανού από 60 ετών ξερικό αμπελώνα. Αυτό το κρασί συνόδευσε το κοκτέιλ που ακολούθησε για τους αποφοίτους και τους υψηλούς προσκεκλημένους, από την εταιρία Μπεγνής Catering. Τα εδέσματα της Μπεγνής Catering για αυτή τη ξεχωριστή βραδιά, βασίστηκαν σε προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα και τις παραδόσεις της. 

Η αποφοίτηση κορυφώθηκε με τη βράβευση του Οινοποιού και νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Ο Πρόεδρος του W.S.P.C. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και ο Ian Harris WSET Dip. απένειμαν στον κ. Γιάννη Μπουτάρη το W.S.P.C. Exemplary Award. «Υπάρχει μια λέξη που χρησιμοποιούν οι Άγγλοι για τα άτομα που δεν κάνουν συμβιβασμούς, που δεν λειτουργούν κάτω από το κοινώς αποδεκτό και που τραβούν τον δικό τους, πολλές φορές, μοναχικό δρόμο. Αυτά τα άτομα χαρακτηρίζονται ως Mavericks. Αν ο χώρος του Ελληνικού κρασιού έχει έναν Maverick αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Μπουτάρη!» δήλωσε για την βράβευσή του ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

undefined 

Στα 40 και πλέον έτη ενασχόλησης στο οινικό γίγνεσθαι, ο Γιάννης Μπουτάρης με το όραμά του συνέβαλε στην εξέλιξη του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού. Μαζί με την Δρ. Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα HonAIWS, την κα. Ρωξάνη Μάτσα HonAIWS και τον κ. Παύλο Γ. Καρακώστα OBE, HonAIWS αποτελούν τα Επίτιμα Μέλη του W.S.P.C. που το έργο τους, το ήθος τους και το παράδειγμά τους καθορίζουν το μέλλον στις νέες γενεές αποφοίτων στην Ελληνική βιομηχανία κρασιών και αποσταγμάτων. Όλοι μαζί αποτελούν μέλη της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας του WSET Αγγλίας. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 650 παρευρισκόμενοι. Την αποφοίτηση τίμησαν με την παρουσία τους υψηλοί προσκεκλημένοι από τους χώρους της εκπαίδευσης, του τουρισμού, όλων των κλάδων των οινοποιών & αποσταγματοποιών της Ελλάδας, της δημοσιογραφίας, καθώς και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου. Η φετινή αποφοίτηση του W.S.P.C. συγκεντρώνει όλα τα μέχρι τώρα υψηλότερα ρεκόρ: ρεκόρ αποφοίτων, ρεκόρ προσέλευσης των σπουδαστών μας από όλη την Ελλάδα – από την Καβάλα μέχρι την Κρήτη – και από την Κύπρο και τη Γερμανία μέχρι το μακρινό Όσλο της Νορβηγίας! 

 undefined

 

Ρεκόρ και στον αριθμό των Υποτροφιών που απονεμήθηκαν φέτος! Είκοσι αριστούχοι σπουδαστές (ο μεγαλύτερος αριθμός υποτροφιών που δόθηκε μέχρι τώρα) επιβραβεύτηκαν, κατά τα πρότυπα του μητρικού οργανισμού WSETLondon, με γνώμονα τον εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων και χρηματοδοτήθηκαν από κορυφαίες εταιρείες των κλάδων: ΚΥΡ – ΓΙΑΝΝΗ, CELLIER, ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΑΙΟΛΟΣ,  ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ, ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ TSANTALIA.E., ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ,  ΚΑΤΩΓΙ – ΑΒΕΡΩΦ & ARIALHOTEL, ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ENOABE), ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, HELLENIFERA, ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΟΙΝΟΥ (ΕΔΟΑΟ), W.S.P.C. και ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ.

 undefined

Το W.S.P.C. απένειμε επιπλέον Τιμητικές Υποτροφίες σε σπουδαστές που ξεχώρισαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κορυφαίες στιγμές της απονομής οι Υποτροφίες στους Πρώτους των Πρώτων: κ. Γρηγόρη Κόντο WSET Dip, απόφοιτο της κορωνίδας του WSET – του Επιπέδου 4/ WSET DIPLOMA & κας. Μαρίας – Σοφίας Καλασαρίνη που διακρίθηκε στα υπόλοιπα πέντε Επίπεδα Σπουδών του WSET Αγγλίας καθώς και στο HESTIA, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιπέδου 3 αποκλειστικά για τον Ελληνικό Αμπελώνα. Συγκινητική η Υποτροφία στη μνήμη του Αλβέρτου Αρούχ/ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ που απονεμήθηκε από την εταιρία ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε. στον κ. Παναγιώτη Μπαρμπίτσα, εργαζόμενο στο F & B Dept. της Costa Navarino. 

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο