Τα νέα των μελών μας

WSPC: 100% Χρηματοδότηση για την κατάρτιση 25 γυναικών Μονογονεϊκής Οικογένειας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation

To WSPC μέσω του Ιδρύματος Gérard Basset Foundation επιδοτεί πλήρως Εκπαιδευτικό Σχήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για τις μητέρες Μονογονεϊκής Οικογένειας, με τη δράση: «Τώρα μπορώ και εγώ». Πρωταγωνίστριες αυτού του εκπαιδευτικού σχήματος – που περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, θα είναι οι Γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας, οι οποίες αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και αναβάθμισης (up-skilling) στον χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού.

Το WSPC, μέσω αυτής της δράσης, στοχεύει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών μέσα στο 2024. Η ίδια εταιρία μπορεί να υποβάλλει αίτηση για έως 4 γυναίκες/ εργαζόμενες στην ίδια επιχείρηση ή/ και στον ίδιο όμιλο επιχ/σεων.

Τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα (WSET Level 1 Award in Wines, WSET Level 1 Award in Spirits, BSA Barista Level 1 Plus), με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.100 ευρώ ανά συμμετέχουσα, επιδοτούνται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation. Είναι μία σπουδαία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού να καταρτίσουν στελέχη τους, στοχεύοντας στην πολύ-επίπεδη επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών/ μητέρων, οι οποίες, συνήθως, δεν έχουν από μόνες τους την οικονομική δυνατότητα που χρειάζεται για την εκπαίδευσή τους.

Οι εταιρίες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και να μάθουν περισσότερα σχετικά με την υποβολή αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον ακόλουθο σύνδεσμο/ link: https://www.wspc.gr/wspc-community/tora-mporo-ki-ego/.

Η εν λόγω εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας & εξετάσεων) και η επιτυχής ολοκλήρωσή της διασφαλίζει στην κάθε σπουδάστρια την απόκτηση τριών Πιστοποιήσεων με κύρος.

Για περισσότερες πληροφορίες:
WSPC Ltd – Αχιλλέας Ζούγρης, Marketing & Communications Coordinator, T: 2109882540 & 544

Μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW – πρόεδρος του WSPC – δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας, με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Ξεκίνησε το 2023 όντας το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση, και είμαστε περήφανοι που η δράση αυτή θα συνεχιστεί και το 2024, και γιατί όχι,  μπορεί να γίνει 2025, 2026, κ.ο.κ., έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και φυσικά το όραμα του σπουδαίου Gérard Basset. 

Για εμάς, αυτή η ενέργεια είναι ένας σπόρος. Θα πρέπει και άλλες εταιρίες του εξωτερικού και πρωτίστως εταιρίες της Ελληνικής αγοράς & κοινωνίας, να μιμηθούν αυτή τη δράση, και να διαθέσουν πόρους για την καλλιέργεια και άλλων τέτοιων σπόρων, που θα στοχεύει στην αναβάθμιση της στελέχωσης – σε γνώσεις και δεξιότητες, για τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και εντέλει τις Ελληνικές επιχειρήσεις».

Οι Στρατηγικοί Εταίροι

Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset (1957-2019), ΟBE MW MS MBA OIV MSc – της ύψιστης μορφής στην ιστορία της Οινοχοΐας. Θεωρείται ο καλύτερος Σομελιέ στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine MBA και OIV MSc.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τη σύζυγο του Nina Basset και τον γιο του Romané Basset, προς τιμήν της αξιοσύνης και του μεγάλου κληροδοτήματος που άφησε πίσω του ο Gérard Basset. Με όραμα που πηγάζει από την ίδια την προσωπικότητα του Gérard Basset – παγκοσμίως γνωστού όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του – αλλά και για τη γενναιοδωρία του, την ταπεινότητα και την καλοσύνη του, χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας. Έμφαση δίνεται στην παγκόσμια ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη εκπαιδευμένων και καταρτισμένων στη βιομηχανία του κρασιού, των οινοπνευματωδών ποτών, του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Το WSPC με έδρα την Αθήνα, είναι το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πλέον έγκριτο εκπαιδευτικό παράρτημα στη Νότια Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας.

Το WSPC συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς παρέχοντας Πιστοποιήσεις με Παγκόσμιο Κύρος και Ισχύ στα προγράμματα του. Είναι Approved Programme Provider των:

  • Wine & Spirits Education Trust (WSET UK),
  • Court of Master Sommeliers (MS UK),
  • Beverage Standards Association (BSA UK) και
  • Wine Scholar Guild (USA)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο