Τα νέα των μελών μας

VK PREMIUM: Χρηματοδότηση μέσω ΤΑΑ για την ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση Ξενοδοχείων

undefined

 

Τα χαμηλότοκα δάνεια από το ΤΑΑ μπορούν να αξιοποιηθούν για την χρηματοδότηση επενδύσεων στην αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς εξασφαλίζουν ένα σταθερό και χαμηλό επιτόκιο από 0,35% για τα επόμενα 10 – 15 χρόνια.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν για να αντιμετωπίσουν το κόστος δανεισμού το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σύντομα.

Επισημαίνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην αίτηση χρηματοδότησης για να επωφεληθούν από το υφιστάμενο επιτόκιο αναφοράς, καθώς από το συνολικό ποσό του 1,6 δισ. ευρώ που έχει δοθεί στις τράπεζες, ένα μέρος έχει ήδη κατανεμηθεί σε αντίστοιχα δάνεια.

Οφέλη χρηματοδότησης μέσω ΤΑΑ για την ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση Ξενοδοχείων

• Χαμηλό και σταθερό επιτόκιο από 0,35%
Διάρκεια δανείου έως 15 έτη
• Δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 3 έτη

Η χρηματοδότηση μέσω ΤΑΑ εξασφαλίζει την ταχύτερη υλοποίηση των επενδύσεων για την ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση ξενοδοχείων. Με τον τρόπο αυτό τα ξενοδοχεία έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν μια νέα, σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον, εμπειρία φιλοξενίας.

undefined

Ενδεικτικές δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης

• Ηλιοθερμία – αγορά και εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά συστήματα και net metering) για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών λειτουργίας του ξενοδοχείου.
Ηλεκτρικοί σταθμοί φόρτισης – αγορά και εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους χώρους του ξενοδοχείου.
Αντλίες θερμότητας – αγορά και εγκατάσταση αποδοτικού συστήματος θέρμανσης και ψύξης για το ξενοδοχείο.
• Αγορά τεχνολογικών λύσεων εποπτείας και ελέγχου της κατανάλωσης των συστημάτων κλιματισμού, φωτισμού, ζεστού νερού και άλλων.

Ενδεικτικές δαπάνες ψηφιακής αναβάθμισης

• Συστήματα διαχείρισης ξενοδοχειακής μονάδας για τιμολογήση, internet bookin και e-Billing
• Χρήση εξελιγμένων ψηφιακών υπηρεσιών όπως Cloud σύστημα διαχείρισης ξενοδοχείων, διασύνδεση με τρίτες εφαρμογές (API) και με τρίτα συστήματα, π.χ. passport scanner, mobile check-in, POS κ.λπ.
Λογισμικό ηλεκτρονικής τιμολόγησης για την απευθείας σύνδεση με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.
• Αγορά εφαρμογής μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για ξενοδοχεία.

Επίσης χρηματοδοτείται η αγορά οικοπέδου εφόσον είναι συνυφασμένη με το επενδυτικό σχέδιο και δεν ξεπερνά το 30% των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου.

Στη λύση χρηματοδότησης μέσω ΤΑΑ για την ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση Ξενοδοχείων προβλέπεται ότι το σχετικό δάνειο καλύπτει κατά μέγιστο βαθμό το 50% του ύψους κάθε επενδυτικού σχεδίου. Η ιδιωτική συμμετοχή καλύπτει τουλάχιστον το 20% του προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ το τραπεζικό ίδρυμα θα δανειοδοτήσει τουλάχιστον το 30%.

Μέσα από τον συνδυασμό δανείου ΤΑΑ (με ελάχιστο επιτόκιο από 0,35%) και τραπεζικού δανείου συγχρηματοδότησης διαμορφώνεται ένα πολύ ανταγωνιστικό συνολικό επιτόκιο σε σχέση με το σύνηθες τραπεζικό επιτόκιο για δάνειο που θα λάμβανε η ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Δικαιούχοι – Επιλέξιμες Δαπάνες

Όλες οι επιχειρήσεις, υφιστάμενες ή νέες, ανεξαρτήτως μεγέθους και νομικής μορφής μπορούν να αιτηθούν για τα παραπάνω χαμηλότοκα δάνεια, μέσω των συνεργαζόμενων τραπεζών.

Η VK PREMIUM – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων διαθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία και εξειδίκευση, αναλαμβάνουν την εκπόνηση της απαιτούμενης τεχνικοοικονομικής μελέτης για το επενδυτικό σχέδιο με σκοπό την υποβολή αίτησης για τη δανειοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Περισσότερες πληροφορίες στo https://bit.ly/3Pbedrs ή στο τηλέφωνο 210-6835560.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο