Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): To Water Park του κρουαζιερόπλοιου Icon Of The Seas πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Το Waterpark του μεγαλύτερου και αναμφισβήτητα του πιο εντυπωσιακού κρουαζιερόπλοιου του κόσμου, το “Icon of The Seas” της εταιρείας Royal Caribbean International επιθεώρησε και πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Συγκεκριμένα, πραγματογνώμονες του Φορέα μας πραγματοποίησαν την αρχική επιθεώρηση του νέου υδάτινου πάρκου το οποίο κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε στο κρουαζιερόπλοιο από την Γερμανική εταιρεία Wiegand.Waterrides GmbH σύμφωνα με τις απαιτήσεις του βασικού Ευρωπαϊκού Προτύπου EN 1069 και άλλων συναφών προτύπων και προδιαγραφών του Φορέα μας που αφορούν την επιθεώρηση Υδάτινων Πάρκων.

Tο υδάτινο πάρκο του πλοίου, έκτασης 1.580 τετραγωνικών μέτρων είναι το μεγαλύτερο Waterpark εν πλω αυτή τη στιγμή και εκτείνεται στα καταστρώματα 16 και 17 του πλοίου. Διαθέτει έξι καινοτόμες νεροτσουλήθρες που περιλαμβάνουν και την ψηλότερη νεροτσουλήθρα πτώσης στον κόσμο, καθώς και τις πρώτες οικογενειακές νεροτσουλήθρες με rafts εν πλω.

Η επιθεώρηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) περιλαμβάνει ολοκληρωμένη αξιολόγηση των μελετών, επιτόπου ελέγχους κατά την εγκατάσταση και τελικές δοκιμές και μετρήσεις για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των νεροτσουληθρών με τις απαιτήσεις των προτύπων και των κανονισμών ασφαλείας πριν από το άνοιγμά του προς το κοινό, καθώς το Icon of The Sea πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι στις αρχές του έτους. Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε αρχικά στο λιμάνι της πόλης Cadiz στην Ισπανία και τελικά στο Μαϊάμι Φλόριντας ΗΠΑ, όπου είναι και η βάση του πλοίου.

Μέσω της επιθεώρησης και εν συνεχεία της έκδοσης των σχετικών Εκθέσεων δοκιμών και Τελικού Πιστοποιητικού επαληθεύθηκε το γεγονός ότι το υδάτινο πάρκο συμμορφώνεται με τους κανονισμούς ασφαλείας, διασφαλίζοντας ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕN 1069 και τα άλλα σχετικά Πρότυπα Αναφοράς μέσω της διαπιστευμένης Μεθοδολογίας Επιθεώρησης της TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι ζωτικής σημασίας για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων του υδάτινου πάρκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Icon of the Seas είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο και το κορυφαίο πλοίο της κατηγορίας, ενώ τέθηκε σε υπηρεσία στις 27 Ιανουαρίου 2024 από το Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Έχει μήκος 365 μέτρα, 20 καταστρώματα, ολική χωρητικότητα 250.800 κόρων και κόστος ναυπήγησης 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μπορεί να μεταφέρει 7.600 επιβάτες μαζί με 2.350 μέλη του πληρώματος.

Επιπλέον, διαθέτει την πρώτη αιωρούμενη πισίνα υπερχείλισης εν πλω, τη μεγαλύτερη πισίνα εν πλω  και το μεγαλύτερο παγοδρόμιο εν πλω όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πατινάζ ή να παρακολουθήσουν παραστάσεις.

O κ. Λάμπρος Ζάχος, Vice President Infrastructure της TÜV HELLAS (TÜV NORD), ανέφερε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς πιστοποιήσαμε το Waterpark του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο, δίνοντας πάντα έμφαση στο σκέλος της ασφάλειας των επιβατών και συνεργαζόμενοι με μια από τις καλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες νεροτσουληθρών στον κόσμο τη Wiegand και τη μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιερόπλοιων Royal Caribbean International. Η συνεργασία μας με τις εταιρίες αυτές επιβεβαιώνει την υψηλή τεχνογνωσία αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα και κύρος του φορέα μας, ενώ εντάσσεται στις εξειδικευμένες υπηρεσίες πιστοποίησης εγκαταστάσεων  αναψυχής που προσφέρουμε τα τελευταία χρόνια ανά τον κόσμο».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο