Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Tο Κτήμα Γεροβασιλείου επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

undefined 

 

 

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, ένα από τα πιο δημοφιλή οινοποιεία της χώρας και σημαντικό πρεσβευτή του κλάδου στο εξωτερικό, επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικούς τομείς.

Αναλυτικά, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα επιθεώρησε το Κτήμα Γεροβασιλείου και προχώρησε στην επαναπιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018, που αφορά στις απαιτήσεις για τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων και συγκεκριμένα την παραγωγή και εμφιάλωση οίνου.

undefined

Επιπλέον, επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του οινοποιείου σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015.

Η TUV HELLAS AE επιθεωρεί και πιστοποιεί ετησίως την καλλιέργεια αμπελιού σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 και AGRO 2-2 που αφορούν την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργική Παραγωγή.
Τέλος, το Κτήμα Γεροβασιλείου έχει προγραμματίσει την ετήσια επιθεώρηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 848/2018 που αφορούν την παραγωγή βιολογικών προϊόντων.
Οι παραπάνω επαναπιστοποιήσεις έχουν ιδιαίτερη αξία για τη λειτουργία του οινοποιείου αλλά και τη διάθεση των προϊόντων του τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 30% της ετήσιας παραγωγής εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ασίας, της Αυστραλία και στον Καναδά και η συμμόρφωση με τα συγκεκριμένα πρότυπα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάθεση των προϊόντων σε όλες αυτές τις αγορές. 

undefined

Σημειώνεται ότι το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ο οποίος το 1981 ξεκίνησε την αναβίωση των 25 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1986 πραγματοποιήθηκε η πρώτη οινοποίηση στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα, ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1999 μετά από πέντε διαδοχικές επεμβάσεις.

Αντίστοιχα, η συνεργασία της TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το Κτήμα Γεροβασιλείου ξεκίνησε από το 2004 και συνεχίζεται αδιάκοπα έως και σήμερα.

Η ομάδα επιθεώρησης αποτελούμενη από τους Επικεφαλής Επιθεωρητές της TÜV HELLAS (TÜV NORD) κ.κ. Γεώργιο Κράββα και Άννα Μήχου, δήλωσε ότι: «Το Κτήμα Γεροβασιλείου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους πρεσβευτές της χώρας μας στον κλάδο του κρασιού παγκοσμίως. Η προσήλωση στην ποιότητα, η εμπειρία αλλά και οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες εγγυώνται το εξαιρετικό, και πολυβραβευμένο, αποτέλεσμα. Αποτελεί χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την οικογένεια Γεροβασιλείου όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθώντας και συνδράμοντας στην επιτυχία της». 

Η κυρία Σόνια Γεροβασιλείου από το Κτήμα Γεροβασιλείου, δήλωσε ότι:

Είναι τιμή μας να επαναπιστοποιούμαστε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του οινοποιείου μας. Οι συνεχείς αυτές πιστοποιήσεις αποτελούν για το Κτήμα Γεροβασιλείου ένα σημαντικό εργαλείο για την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς υπογραμμίζουν πως η ασφάλεια και η ποιότητα αποτελούν προτεραιότητες της εταιρίας μας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο