Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Την Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου (ΚΟΝΒΑ) επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

undefined

 

Μια από τις πιο ιστορικές και μεγαλύτερες εταιρείες κονσερβοποίησης ιχθυρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Kονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου (ΚΟΝΒΑ) επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), στα πλαίσια της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η πολλαπλή πιστοποίηση της ΚΟΝΒΑ πραγματοποιήθηκε μετά από επιτόπιους ελέγχους εξειδικευμένων επιθεωρητών της TÜV HELLAS (TÜV NORD) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κιλκίς και αφορά στο διεθνές πρότυπο ISO 22000 και τα τεχνικά πρωτόκολλα MSC CoC, BSCI, IFS, και BRC. Οι εν λόγω πιστοποιήσεις αφορούν στην ασφάλεια τροφίμων, καθώς επίσης και στις εξειδικευμένες διαδικασίες συσκευασίας και μεταφοράς,και είναι απαραίτητες για την παρουσία των προϊόντων της ΚΟΝΒΑ στις διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Σημειώνεται ότι η ΚΟΝΒΑ διαθέτει τα προϊόντα της σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, ενώ απορροφά ετησίως περίπου το 30% της ελληνικής αλιείας σε σαρδέλα και γαύρο.

Η ιστορική πορεία της εταιρείας ξεκινά από το 1870 και σήμερα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις άνω των 10.000 τετραγωνικών μέτρων στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, απασχολώντας περισσότερα από 170 άτομα. Ταυτόχρονα, είναι η εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα την πρώτη ρομποτική γραμμή παραγωγής σαρδέλας, υιοθέτησε τη μηχανοποιημένη γραμμή παραγωγής τονοσαλάτας, καλαμαριών και χταποδιών με πολυζυγιστικό μηχάνημα, αλλά και τη μεγάλη ευελιξία στην πακετοποίηση των τελικών προϊόντων.

Η πολλαπλή επαναπιστοποίηση της ΚΟΝΒΑ από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), τον κορυφαίο φορέα στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει την πολυετή, επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών, ανανεώνοντας ταυτόχρονα το «διαβατήριό» της για τις διεθνείς αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η ελληνική εταιρεία.

undefined

Ο κ. Ιωάννης Μπαρράκος, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε πως: «Η πορεία της ΚΟΝΒΑ στον τομέα των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας αποτελεί παράδειγμα τόσο ως προς την αποτελεσματική εφαρμογή τους όσο και ως προς τη συνεχή βελτίωση που επιδεικνύει. Ακόμα και στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η ΚΟΝΒΑ δεν έκανε εκπτώσεις στην ποιότητα, αλλά αντίθετα συνέχισε να επενδύει σε εξοπλισμό και τεχνολογία ώστε να συμμορφώνεται συνεχώς με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των ιδιωτικών πρωτοκόλλων με τα οποία είναι πιστοποιημένη. Επιπλέον, πρόσθεσε και νέες πιστοποιήσεις στη γκάμα της, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς και των καταναλωτών. Η επιτυχία της διοίκησης είναι ότι έχει καταφέρει να μεταδώσει την κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων σε όλο το προσωπικό της εταιρείας, κάτι που είναι εύκολα αντιληπτό σε έναν τρίτο παρατηρητή».

Ο κ. Δημήτριος Νίτσας, Διευθυντής Ποιότητας της ΚΟΝΒΑ ανέφερε πως: «Η δέσμευση στην ποιότητα τόσο στην παραγωγή, αλλά και σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, είναι πρωταρχικός σκοπός της εταιρείας. Το ευρύ φάσμα των πιστοποιήσεων (ασφάλειας τροφίμων, βιωσιμότητας, κοινωνικής ευθύνης) αποδεικνύει αυτή τη δέσμευση. Η πολυετής προσπάθεια για βελτίωση των διεργασιών αποτυπώνεται και επιβεβαιώνεται από τη συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD). H άψογη συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης, η εξιδεικευμένη γνώση των επιθεωρητών που μεταφέρεται κατά την επιτήρηση των συστημάτων ποιότητας, βοηθούν την ΚΟΝΒΑ να εξελίσσεται συνεχώς και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και στο status quo της σημερινής αγοράς τροφίμων, όπως διαμορφώνεται παγκοσμίως».

Σχετικά με την TÜHELLAS (TÜNORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, press@tuv-nord.com).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο