Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Την κατασκευή του κτιρίου κατοικιών Vital Blue της εταιρείας Επίκυκλος πιστοποιεί η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Την κατασκευή του συγκροτήματος κατοικιών Vital Blue που αναπτύσσει στην περιοχή της Γλυφάδας η εταιρεία Επίκυκλος πιστοποιεί η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Συγκεκριμένα, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεωρεί την ορθή τήρηση των κατασκευαστικών προδιαγραφών, των κανονισμών και των προτύπων προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίηση ασφαλέστερων και πιο βιώσιμων κτιρίων.

Η Vital Blue είναι ένα αστικό κτήριο με οκτώ πολυτελείς κατοικίες πολλαπλών επιπέδων, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το οποίο και συνδυάζει υψηλή αρχιτεκτονική σχεδίαση με εξαιρετικά ποιοτική κατασκευαστική προσέγγιση.

Κατ΄ αυτό τον τρόπο, η TÜV HELLAS (TÜV NORD), αφουγκραζόμενη την ανάγκη της παρουσίας ενός αξιόπιστου Οργανισμού Επιθεώρησης στα τεχνικά έργα τα οποία κατασκευάζονται σήμερα με υψηλές απαιτήσεις ποιότητας και σύγχρονες προδιαγραφές, διασφαλίζει τη συμμόρφωση σε απαιτήσεις Προδιαγραφών – Προτύπων – Νομοθεσίας, καθώς και την ασφάλεια και λειτουργικότητα προς όφελος των χρηστών, ενώ αποτελεί αναμφισβήτητη προστιθέμενη αξία στο έργο.

Αναλυτικά, η συμβολή της TÜV HELLAS σε κτιριακά έργα και έργα υποδομής συνίσταται σε:

 • Ανασκόπηση των Μελετών
 • Έλεγχο του Φακέλου Ποιότητας Έργου
 • Έλεγχο τεκμηρίωσης των χρησιμοποιούμενων υλικών και εξοπλισμού
 • Έλεγχο τεκμηρίωσης των Μεθόδων Κατασκευής
 • Έλεγχο οργάνωσης Αναδόχου και Υπεργολάβων, της τεχνικής επάρκειας του προσωπικού και της καταλληλότητας του εξοπλισμού.
 • Αξιολόγηση της μονάδας σκυροδέματος που θα χρησιμοποιηθεί στο έργο, καθώς και των εγκαταστάσεων των υπεργολάβων.
 • Επιτόπιο δειγματοληπτικό έλεγχο της κατασκευής και διενέργεια Ποιοτικών Ελέγχων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του έργου
 • Έλεγχο εφαρμογής του Προγράμματος Ποιότητας Έργου
 • Επιτήρηση και έλεγχο της προόδου του Έργου
 • Παρουσία στις λειτουργικές δοκιμές των Η/Μ εγκαταστάσεων
 • Σύνταξη εκθέσεων επιθεώρησης όπου αναλυτικά περιγράφονται και τεκμηριώνονται τα στοιχεία των επιθεωρήσεων.

Σημειώνεται ότι η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει συμμετάσχει ενεργά στην υλοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό, όπως τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ΕΛ. Βενιζέλος, την πλειονότητα των Ολυμπιακών Έργων, πολυτελή ξενοδοχεία και μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εγγυάται την τήρηση των πιο αυστηρών προϋποθέσεων και δικλίδων ασφαλείας.

Ο κ. Ματθαίος Βλαχάκης Δ/ντης Κτιριακών Έργων της TÜV HELLAS (TÜV NORD), δήλωσε: «Το συγκρότημα Vital Blue της εταιρείας Επίκυκλος αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα σύγχρονης κατασκευής που αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να πιστοποιούμε κάθε στάδιο ανέγερσης του συγκεκριμένου έργου, καθώς η τεχνογνωσία που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής, αλλά και η απαρέγκλιτη τήρηση των πιο απαιτητικών προτύπων, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρο τον κλάδο».

Ο κ. Ιωσήφ Αραμπατζής, CEO της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, δήλωσε σχετικά: “Η συνεργασία μας με την TÜV HELLAS (TÜV NORD) προσφέρει αναμφισβήτητη προστιθέμενη αξία στο έργο μας, αποτελώντας για εμάς τη μεγαλύτερη δέσμευση στην κατασκευή ασφαλέστερων και πιο βιώσιμων κτιρίων. Η εύρεση κτιρίων που επιθεωρούνται και πιστοποιούνται κατά αυτόν τον τρόπο δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, καθώς σκοπός τους στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι η μαζική χρήση και όχι η επίτευξη συγκεκριμένων δεικτών KPIs. Η Vital Blue αποτελεί για εμάς ένα έργο που αντανακλά την επόμενη γενιά κτιρίων, σχεδιασμένο να προσφέρει στους ιδιοκτήτες του μια νέα, μοναδική εμπειρία, όχι μόνο όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής που συνδυάζει αντοχή και ασφάλεια, αλλά και στη διαχείριση της ενέργειας που συντελεί στη διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης και οικολογικού αποτυπώματος. Σε όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πιο αξιόπιστο σύμμαχο από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)”.

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Όσον αφορά την αειφορία των κτιρίων, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει επιλέξει το σύστημα DGNB για την αξιολόγηση και την πιστοποίηση των κτιρίων και του δομημένου περιβάλλοντος με σκοπό την αύξηση της πραγματικής βιωσιμότητας των κατασκευαστικών έργων μέσω της ολιστικής προσέγγισης που προσφέρει το συγκεκριμένο σύστημα.

Μέχρι σήμερα η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, press@tuv-nord.com).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο