Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

undefined

 

Τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, την κορυφαία εταιρεία του κλάδου στην Ήπειρο και μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), στα πλαίσια της πολυετούς συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της ΔΩΔΩΝΗ σε Ιωάννινα, και Θήβα προχωρώντας στην επαναπιστοποίησή της σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς.

Έτσι, η ΔΩΔΩΝΗ επαναπιστοποιήθηκε με βάση τα τεχνικά πρωτόκολλα IFS και BRC & FSMA για τις εγκαταστάσεις της σε Ιωάννινα και Θήβα, με βάση το πρωτόκολλο της COSTCO, καθώς και με βάση το Πρότυπο ISO 22000:2018 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων. Επιπλέον, η εταιρεία επαναπιστοποιήθηκε για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας με βάση το πρότυπο ISO 9001:2015.

Το σύνολο των παραπάνω πιστοποιήσεων εγγυάται ότι η ΔΩΔΩΝΗ τηρεί απαρέγκλιτα το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων σε όλα τα στάδια της παραγωγής, ενώ παράλληλα μεριμνά για την ποιότητα των προϊόντων, καθώς και την ασφάλεια του προσωπικού της.

Επιπλέον, η επαναπιστοποίηση με βάση τα εξειδικευμένα αυτά πρότυπα αποτελεί «διαβατήριο» για τη διάθεση των προϊόντων της στις κορυφαίες αλυσίδες σουπερμάρκετ του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης και της COSTCO USA.

undefined

Σημειώνεται ότι η συνεργασία της ΔΩΔΩΝΗ με την TÜV HELLAS (TÜV NORD) ξεκίνησε το 2008 και συνεχίζεται σταθερά μέχρι σήμερα, ενώ οι συνεχείς πιστοποιήσεις και επαναπιστοποιήσεις επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη της γαλακτοβιομηχανίας στον Φορέα. 

Η ΔΩΔΩΝΗ ιδρύθηκε στα Ιωάννινα πριν από 57 χρόνια ως μια μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων, συλλέγοντας αγελαδινό γάλα από μικρές φάρμες της περιοχής.

Σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και είναι η ηγέτιδα εταιρεία στις πωλήσεις φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα. Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες εργοστασιακές μονάδες στα Ιωάννινα, στη Θήβα και στην Κύπρο, ενώ απασχολεί περισσότερα από 500 άτομα και πραγματοποιεί εξαγωγές σε πλήθος χωρών του εξωτερικού.

Ο Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε πως: «Η εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ έχει καταφέρει έπειτα από την πολυετή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και ιδιωτικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζει, να τα έχει εντάξει στο σύνολο των καθημερινών της διαδικασιών, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως εργαλεία καθημερινής βελτίωσης αλλά και άρρηκτου τείχους, απέναντι σε οποιονδήποτε αναδυόμενο κίνδυνο για την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων της».

Ο Δρ. Δημήτρης Γκίκας,  Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Στη ΔΩΔΩΝΗ, η ανώτατη ποιότητα των προϊόντων μας αποτελεί συνδυασμό της υψηλής ποιότητας της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους και της εφαρμογής υπεύθυνων πρακτικών στην παραγωγική μας δραστηριότητα και μέχρι το προϊόν να φτάσει ασφαλές, στον τελικό καταναλωτή, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Κύριο μέλημά μας αποτελούσε και αποτελεί η εφαρμογή των προτύπων Ποιότητας σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων μας, με την πολύτιμη συνδρομή αξιόπιστων φορέων πιστοποίησης όπως η TÜV HELLAS (TÜV NORD)».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο