Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Τη Ζυθοποϊία Μακεδονίας-Θράκης «Βεργίνα» επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

undefined

 

Την ελληνική Zυθοποιία Μακεδονίας Θράκης που διαθέτει στην αγορά τη μπύρα «Βεργίνα» επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το πρότυπο FSSC 22000 V5 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Η επαναπιστοποίηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το εν λόγω πρότυπο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, δεδομένου ότι αφορά τόσο στην ασφάλεια των τροφίμων όσο και στην ασφάλεια των υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Μάλιστα, έχει αναγνωρισθεί από την Παγκόσμια Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (GFSI), αποτελώντας έτσι «διαβατήριο» για την πώληση των προϊόντων της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης και στις αγορές του εξωτερικού.

Οι επιθεωρήσεις που οδήγησαν στην επαναπιστοποίηση της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή από εξειδικευμένους επιθεωρητές της TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Σημειώνεται ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ιδρύθηκε το 1996 με έδρα την Κομοτηνή και πλέον διαθέτει μια από τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις ζυθοποίησης στην Ελλάδα με την μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ και το τσάι TUVUNU. Το υπερσύγχρονο Βυνοποιείο παράγει τη Βύνη Θράκης από το 2014 και είναι η ψυχή της μπύρας ΒΕΡΓΙΝΑ, καθώς της χαρίζει χαρακτηριστικό σώμα και τον ιδιαίτερο γευστικό της χαρακτήρα.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, αδιαπραγμάτευτη συνθήκη και για αυτό τον λόγο, το εργοστάσιο χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία, όπως τη μονάδα ανακύκλωσης νερού ψύξης. Επιπρόσθετα, με την εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων ανακύκλωσης, συμβάλλει στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειάς.

Η κυρία Uxue Azpiroz, Vice President Food της TÜV HELLAS (TÜV NORD), αναφέρει: «Η ασφάλεια των τροφίμων είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του φορέα μας, ειδικά μεσούσης της πανδημίας. Εξίσου σημαντικό είναι να προσφέρουμε στις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται, ώστε τα προϊόντα τους να πωλούνται απρόσκοπτα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επαναπιστοποίηση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης είναι το επιστέγασμα της πολυετούς μας συνεργασίας και οι ενδελεχείς έλεγχοι που πραγματοποιήσαμε εγγυώνται πως ολόκληρη η παραγωγική διαδικασία ακολουθεί όλα τα εξαιρετικά απαιτητικά πρωτόκολλα ασφαλείας του προτύπου FSSC 22000».

Η κυρία Στέλλα Λάππα, Quality Assurance Manager της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, τόνισε πως: «Με σεβασμό στον καταναλωτή και κύριο μέλημα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και μαζί με αξιόπιστους συνεργάτες όπως η TÜV HELLAS (TÜV NORD) εξελισσόμαστε διαρκώς. Η ποιότητα και η ασφάλεια σχεδιάζεται, δεν είναι ποτέ τυχαία και όλη η ομάδα της ΖΜΘ φροντίζει για αυτό».

Σχετικά με την TÜHELLAS (TÜNORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και την Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, press@tuv-nord.com).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο