Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πιστοποίησε δωρεάν η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

undefined

 

 

Τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κουτλιμπάνειο -Τριανταφύλλειο πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), στηρίζοντας το λειτούργημα που επιτελεί η Διεύθυνση και τα στελέχη της Μονάδας, με τη στήριξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Η παροχή αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της TÜV HELLAS (TÜV NORD) καθώς ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στέκεται σταθερά στο πλευρό των υγειονομικών λειτουργών της χώρας, αναγνωρίζοντας το κεφαλαιώδες έργο που προσφέρουν.

Αναλυτικά, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και πιστοποίησε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σύμφωνα με το ΕΛΟΤ ΕΝ 15224:2017 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας για υγειονομική περίθαλψη και με πεδίο εφαρμογής την παροχή υπηρεσιών υγείας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Η Πιστοποίηση σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΝ 15224, εστιάζεται κυρίως στον έλεγχο Διαχείρισης Κλινικού Κινδύνου. Ιδιαίτερα σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι Κλινικοί Κίνδυνοι είναι πολλοί και σοβαροί, και συνδέονται τόσο με κλινικές πράξεις (ιατρικές, νοσηλευτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές), αλλά και μη κλινικές δραστηριότητες (διαχείριση υποδομών, συντήρηση και έλεγχος ασφάλειας εξοπλισμού, προμήθειες, ταυτοποίηση, τεκμηρίωση, συνεχής εκπαίδευση και εξειδίκευση κλπ.).

undefined

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο, έχει πολύχρονη εμπειρία στη διαχείριση συστημάτων ποιότητας, είναι από τις πρώτες που πιστοποιήθηκε με ISO 9001, και αποφάσισε, με τη στήριξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, να υλοποιήσει το έργο της Πιστοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 15224, προς τιμήν του πρόωρα αδικοχαμένου γιατρού της Μονάδας, Τηλέμαχου Ζαφειρίδη.

Σημειώνεται ότι η TÜV HELLAS (TÜV NORD) δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη του τομέα της υγείας αλλά και των υγειονομικών στελεχών, έχοντας πραγματοποιήσει μια σειρά από δωρεές αλλά και δωρεάν πιστοποιήσεις σε μια σειρά από νοσοκομεία και νοσηλευτικά κέντρα της χώρας.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για στήριξη είτε ευπαθών κοινωνικών ομάδων είτε καίριων τομέων της κοινωνίας και της οικονομίας, αναγνωρίζοντας το ρόλο τους στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας αλλά και της σημερινής ενεργειακής κρίσης. Και αποτελεί εκπεφρασμένη δέσμευση της εταιρείας ότι θα συνεχίσει να το πράττει, ενισχύοντας σταθερά το κοινωνικό της αποτύπωμα.

Ειδική μνεία αξίζει και στην εταιρεία ARISTI CONSULTING SA, και τον ιδρυτή της κ. Σταύρο Συνοδινό, για την υποστήριξη της Μονάδας στην ανάπτυξη και τεκμηρίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, από το 2020, μέχρι την πιστοποίηση του, εντελώς δωρεάν.

undefined

Ο κ. Γεώργιος B. Μελαχροινός, Vice President Medical Devices/ Health της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε πως: «Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κουτλιμπάνειο – Τριανταφύλλειο έχει επωμισθεί και φέρει σε πέρας τιτάνιο έργο τα τελευταία χρόνια. Κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας και υπερέβη της προκλήσεις, προσφέροντας αξιέπαινο λειτούργημα. Η πιστοποίηση σύμφωνα με ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρότυπο, είναι η ελάχιστη κίνηση αναγνώρισης που μπορούμε να κάνουμε έναντι των ανθρώπων της Μονάδας και του νοσοκομείου, ενώ ιδιαίτερο συμβολισμό για όλους μας στην TUV HELLAS (TUV NORD) AE, είναι πως η χορηγία αυτή πραγματοποιείται στη μνήμη του αδικοχαμένου εργάτη της ποιότητας, εξαιρετικού ιατρού και σπουδαίου ανθρώπου Τηλέμαχου Ζαφειρίδη».

O κ. Βλαχάκης Γρηγόριος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο δήλωσε ότι: «Η σύγχρονη διοίκηση οργανισμών απαιτεί την πιστοποίηση των διαδικασιών. Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετά την επίπονη διαχείριση της πανδημίας στην περιοχή μας προχωρά στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας, της έξυπνης εξειδίκευσης και χρησιμοποιώντας κάθε σύγχρονο εργαλείο διοίκησης. Η ΜΕΘ του ΓΝΛ εδώ και πολλά χρόνια υπό την διεύθυνση του κ. Απόστολου Κομνού αποτελεί το τμήμα που πρωτοπορεί, που καινοτομεί, που με εξωστρέφεια αποτελεί οδηγό για τα υπόλοιπα τμήματα. Ο εξαίρετος επιστήμονας, ιατρός Τηλέμαχος Ζαφειρίδης υπήρξε ο υποστηριχτής της εφαρμογής συστημάτων ποιότητας στην υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την TUV HELLAS και την ARISTI CONSULTING SA για την δωρεά της πιστοποίησης της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 15224:2017 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας για υγειονομική περίθαλψη. Συγχαίρω όλο το προσωπικό της ΜΕΘ για την συμμετοχή του ώστε να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να πιστοποιούμε διαδικασίες σύμφωνα με σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η σημερινή πιστοποίηση επιβεβαιώνει ότι το ΓΝΛ αλλάζει νοοτροπία και αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο , καινοτόμο, φιλικό προς το περιβάλλον και προσαρμοσμένο σε πρότυπα ποιότητας νοσοκομείο».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο