Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Tα εστιατόρια του Δικτύου Aegean Cuisine επιθεώρησε και αξιολόγησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

undefined

 

Το δίκτυο των εστιατορίων Aegean Cuisine που αποτελούν τον πρεσβευτή της κυκλαδικής γαστρονομίας επιθεώρησε και αξιολόγησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Δίκτυο Aegean Cuisine αποτελείται πλέον από 189 επιχειρήσεις εστίασης σε 23 νησιά των Κυκλάδων, ενώ η TÜV HELLAS (TÜV NORD) συνεργάστηκε με ομάδα γευσιγνωστών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων προκειμένου να ολοκληρώσει τον τρίτο κύκλο επιτόπιων επιθεωρήσεων και αξιολόγησης των εστιατορίων.

Η πρωτοβουλία της Κουζίνας του Αιγαίου, ή αλλιώς Aegean Cuisine, υιοθετήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έχοντας ως σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας.

Στόχος του Δικτύου είναι η ανάδειξη και προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων στο πλαίσιο του θεματικού και γαστριμαργικού τουρισμού, ο οποίος καταγράφει κατακόρυφη άνοδο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Τα εστιατόρια που επιθεωρήθηκαν και αξιολογήθηκαν από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), προκειμένου να συμμετάσχουν στο δίκτυο, προσφέρουν στους επισκέπτες μια αυθεντική «γεύση» των Κυκλάδων και του Αιγαίου πελάγους αξιοποιώντας στο έπακρο τοπικές συνταγές και προϊόντα.

undefined

Παράλληλα, και πέραν των εστιατορίων, στο δίκτυο συμμετέχουν επιπλέον 81 παραγωγοί με 387 προϊόντα, τα οποία έχουν λάβει τον χαρακτηρισμό «Aegean Cuisine Recommended» συνδέοντας άμεσα τη γαστρονομία με την τοπική πρωτογενή παραγωγή.

Η κυρία Βασιλική Καζάζη, Senior Vice President Food & Agriculture South East Europe TÜV NORD δήλωσε πως «η τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και βασικό στοιχείο του τουριστικού μείγματος. Πρωτοβουλίες όπως το δίκτυο Aegean Cuisine αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποιότητα της χώρας μας στον ραγδαία αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμμετείχαμε και στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ανάπτυξη του Δικτύου».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ανέφερε πως «παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τον τρίτο κύκλο επιτόπιων επιθεωρήσεων και αξιολόγησης εστιατορίων. Μέσα από τη διαδικασία αυτή ενισχύθηκε το δίκτυο Aegean Cuisine και ο ρόλος των επιχειρήσεων-μελών ως πρεσβευτές της ποιότητας και των αξιών της κυκλαδικής γαστρονομικής παράδοσης και τέθηκαν οι σωστές βάσεις για τη βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τις αξίες του και με στόχο την ανάδειξη και προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, καθώς και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο