Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Πλωτοί υπεράκτιοι αιολικοί σταθμοί. Οι τεχνικές προκλήσεις τους στην Ελλάδα

 

undefined

 

Άρθρο του κ. Νίκου Πατσόπουλου | Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, επιθεωρητής της διεύθυνσης ΑΠΕ της TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο energypress.gr.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Προϋπόθεση αποτελεί τόσο η ανάπτυξη έργων υποδομής σε λιμάνια και ναυπηγεία, όσο και η ενίσχυση των δυνατοτήτων για τη μεταφορά, ανέγερση και αγκύρωση των υπεράκτιων πλατφορμών και ανεμογεννητριών τους, καθώς και η περαιτέρω διεύρυνση δυνατοτήτων για τις υποβρύχιες ηλεκτρικές διασυνδέσεις, προκειμένου ο κλάδος να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη ταχεία ανάπτυξη των εν λόγω αιολικών σταθμών.

Σημειώνεται επίσης πως ο μητρικός οργανισμός TÜV NORD, με τεχνογνωσία προερχόμενη όχι μόνο από τις εγκρίσεις τύπου – πιστοποιήσεις χερσαίων ανεμογεννητριών αλλά και υπεράκτιων πάρκων, υποστηρίζει δυναμικά την TÜV Hellas σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Τονίζεται ότι o TÜV NORD είναι φορέας διαπιστευμένος σύμφωνα με τα σχετικά πρότυπα (IEC (TS) 61400-3-2, IECRE OD 501 και OD 502), ενώ παράλληλα παραμένει ενεργό μέλος ερευνητικών σχημάτων όπως το FLOATECH και το World Forum Offshore Wind (WFO) αλλά και της επιτροπής Floating Offshore Wind Committee (FOWC).

Στα πλαίσια αυτά, η TÜV HELLAS προετοιμάζεται να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες και εξειδικευμένες απαιτήσεις των πλωτών αιολικών σταθμών, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί αρωγό των προσπαθειών των επενδυτικών και χρηματοδοτικών οργανισμών στον κοινό στόχο της επίτευξης ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα.”

Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ: https://bit.ly/3i1ZPTH

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο