Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Πιστοποίηση της εφαρμογής SAFE BEEP από την TÜV Hellas

undefined

 

Ο Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), σε συνεργασία με το TUV IT* της Γερμανίας, προχώρησε στην πιστοποίηση της νέας εφαρμογής για κινητά “Safe Beep” σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 25051. Το Safe Beep είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή που μετατρέπει οποιοδήποτε Android ή iOS κινητό τηλέφωνο σε ένα έξυπνο εργαλείο που λειτουργεί σαν προσωπικός συναγερμός, ιδανικό για όσους επιθυμούν να ενημερώνονται σε περίπτωση που κάποιος δικός τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Η εφαρμογή εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη – που πλέον ονομάζεται «Προστατευόμενο Μέλος» – και τον/την συνδέει με τον «Προστάτη», καθώς επίσης και με τα υπόλοιπα μέλη της «οικογένειας».

Το λογισμικό του Safe Beep λειτουργεί «αθόρυβα» στο περιβάλλον ενός κινητού τηλεφώνου Android ή iOS και ανταποκρίνεται αυτόματα στην περίπτωση που ο χρήστης ή οποιοδήποτε μέλος της «οικογένειάς» του κινδυνεύει. Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, το ενδεχόμενο μιας εξαφάνισης ή απαγωγής, μια πτώση που να προκαλέσει τραυματισμό, η υπέρβαση ορίου ταχύτητας – παραδείγματα που αποτελούν και μερικές από τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής. Ακόμη, με το Safe Beep ο χρήστης μπορεί άμεσα να ενεργοποιεί χειροκίνητα συναγερμούς όταν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και να γνωρίζει ότι τα υπόλοιπα μέλη της «οικογένειάς» του μπορούν άμεσα να τον καλέσουν, καθώς επίσης να ενημερώνονται παράλληλα για το είδος του συναγερμού που έχει σημανθεί, για την ακριβή τοποθεσία του σε χάρτη και την απαιτούμενη απόσταση που χρειάζεται να καλύψουν προκειμένου να φτάσουν κοντά του, με αποτέλεσμα να νιώθει ηρεμία και ασφάλεια.

Μετά από αξιολόγηση όλων των σταδίων ανάπτυξης του “Safe Beep”, από τα αρχικά προπαρασκευαστικά στάδια έως την τελική φάση της λειτουργίας του στην πράξη, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) βεβαίωσε την πλήρη εναρμόνιση των προδιαγραφών του με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO/IEC 25051 για τα προϊόντα λογισμικού, πιστοποιώντας την αξιοπιστία του σε όλα τα επίπεδα. Η εφαρμογή “Safe Βeep” είναι ένα αξιόπιστο, εύκολο στη χρήση και ασφαλές λογισμικό που παρέχει τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης των άμεσα εμπλεκομένων μερών στη διαχείριση ενός επείγοντος περιστατικού.

*To TUV IT είναι μέλος του TUV NORD GROUP και Διαπιστευμένος Οργανισμός στους τομείς IT security και IT quality.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο