Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Πιστοποίηση της American Express (Saudi Arabia) με βάση το Πρότυπο ISO 270012013

 undefined

 

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποίησε την American Express (Σαουδικής Αραβίας) σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 27001:2013, το μόνο διεθνές πρότυπο που μπορεί να επιθεωρηθεί και το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ΣΔΑΠ). Οι διαδικασίες πιστοποίησης αφορούν στο Τμήμα Πληροφορικής της Τράπεζας και ιδιαίτερα την INFOSEC Operation (Λειτουργία Ασφάλειας Πληροφοριών) S.o.A. Έκδοση 1.0 (ημερομηνία 17/02/2015).

Η διαχείριση της πληροφορίας είναι αποφασιστικής σημασίας για τη λειτουργία και πιθανόν την επιβίωση ενός οργανισμού. Η πιστοποίηση κατά ISO/IEC 27001  διασφαλίζει ότι η American Express (Σαουδικής Αραβίας) διαχειρίζεται και προστατεύει τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της πληροφόρησης και αποδεικνύει μέσω ενός ανεξάρτητου φορέα ότι οι εσωτερικοί έλεγχοι της εταιρείας πραγματοποιούνται και ικανοποιούν τους εταιρικούς στόχους και τις στρατηγικές και επίσης, ότι τηρούνται η ισχύουσα νομοθεσία και οι κανονισμοί. Επιπλέον, με την ανωτέρω πιστοποίηση παρέχεται στην American Express (Σαουδικής Αραβίας) ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ικανοποίηση των συμβατικών της υποχρεώσεων και επιδεικνύει στους πελάτες της ότι η ασφάλεια των πληροφοριών τους είναι πρωταρχικής σημασίας για την εταιρεία. Τέλος, αποδεικνύει τη δέσμευση της ανώτατης διοίκησης της εταιρείας στην προστασία των πληροφοριών της.

Amex (SaudiArabia)

Η Amex (Saudi Arabia) Limited είναι ένα joint venture που ανήκει εξίσου στην Amex (Middle East) BSC (c) και τη The Saudi Investment Bank. Η εταιρεία κατέχει και εκμεταλλεύεται την επιχείρηση American Express Card και Merchant στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Αν και τα προϊόντα της American Express ήταν διαθέσιμα στους πελάτες, τους εμπόρους και τις εταιρείες στη Σαουδική Αραβία για πάνω από 20 χρόνια, ο σχηματισμός της Amex (Saudi Arabia) Limited το 1999, αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη της American Express στο Βασίλειο. Συνδυάζοντας τους πόρους και την εμπειρία της American Express και της The Saudi Investment Bank, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατόχους της κάρτας American Express και τους εμπόρους στο Βασίλειο.undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο