Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Πιστοποίηση με DGNB για το Chania Old Town Curio Collection by Hilton από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στα πλαίσια της αειφορίας, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για πιστοποίηση στο επίπεδο GOLD με το σύστημα DGNB στο νέο ξενοδοχείο του ομίλου Τσιλεδάκης Α.Ε. (Corissia Hotels & Resort).

Το Chania Old Town Curio Collection by Hilton πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το 2026, σε προνομιακή, κεντρική τοποθεσία στην παραλία της πόλης, στην Ακτή Κανάρη, 20 λεπτά οδικώς από το διεθνές αεροδρόμιο Χανίων.

Το Chania Old Town Curio Collection by Hilton έρχεται σε συνέχεια της σύναψης franchise συμφωνίας της Curio Collection by Hilton με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου Τσιλεδάκης Α.Ε. (Corissia Hotels & Resort). Το ξενοδοχείο στη δυτική παραλία των Χανίων, ακριβώς δίπλα στο Ενετικό Λιμάνι και την Παλιά Πόλη, θα διαθέτει, πέρα από τους χώρους εστίασης, σπα, πισίνες κ.ο.κ., χώρο συνεδριάσεων για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες και δύο καταστήματα με είδη πολυτελείας και gourmet τοπικά προϊόντα.

Όπως δήλωσε ο κ. Ματθαίος Βλαχάκης, Διευθυντής Κτιριακών Έργων της TÜV HELLAS (TÜV NORD) και DGNB Auditor: «Είναι σημαντικό για τον οργανισμό μας η συνεργασία με τον όμιλο Τσιλεδάκη στην προσπάθεια να πιστοποιηθεί το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με το σύστημα αειφορίας κτιρίων DGNB που συμβαδίζει με τους στόχους ESG του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την Ευρωπαϊκή Ταξινομία, διευκολύνοντας τη χρηματοδότηση της επένδυσης από τραπεζικούς οργανισμούς, ενώ έχοντας σαν βάση αξιολόγησης τους κανόνες που έχουν ήδη τεθεί από την ΕΕ και εφαρμόζονται σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, καθίσταται πολύ πιο φιλικό στην ελληνική αγορά».

Ο κ. Τσιλεδάκης Γιώργος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Τσιλεδάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στον όμιλό μας, το περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα και είμαστε απολύτως αφοσιωμένοι στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην τουριστική μας δραστηριότητα. Μέσω της συνεργασίας μας με την TÜV HELLAS (TÜV NORD), έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία πιστοποίησης του νέου μας ξενοδοχείου, του Chania Old Town Curio Collection by Hilton, στο επίπεδο GOLD με το σύστημα DGNB.

Από κοινού με την TÜV HELLAS (TÜV NORD), στοχεύουμε στην επίτευξη ολοκληρωμένων πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, περιλαμβάνοντας την αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων, τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση των εκπομπών CO2, και την προσαρμογή του κτιρίου μας σε υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα προηγμένο ξενοδοχειακό περιβάλλον που συνδυάζει την πολυτέλεια με την αειφορία, προσφέροντας ταυτόχρονα μια εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες μας.

Με την πιστοποίηση DGNB, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος και να δώσουμε έμφαση στην ευθύνη μας προς την κοινωνία. Με υπερηφάνεια συνεργαζόμαστε με την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για να επιτύχουμε τους στόχους μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να προσφέρουμε ένα παράδειγμα άρτιας πρακτικής στον τομέα του τουρισμού».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο