Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): “Πιστοποίηση: Η στρατηγική επιλογή για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων”

 

undefined

 

H κα Βασιλική Καλαμποκίδου, Vice President System Certification της TÜV HELLAS (TÜV NORD) παραχώρησε συνέντευξη στο Αφιέρωμα για τις Πιστοποιήσεις του περιοδικού MANUFACTURING και επισημαίνει τα οφέλη που αποκομίζουν οι επιχειρήσεις από τις πιστοποιήσεις και αναλύει πώς θα αναπτυχθεί στο Επιχειρείν μία κουλτούρα γύρω από την απόκτηση πιστοποιήσεων. 

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: 

  • Ο κατασκευαστικός τομέας βιώνει σήμερα τη νέα ψηφιακή επανάσταση. Η μοντελοποίηση κατασκευαστικών πληροφοριών (Building Information Modelling, BIM) υιοθετείται με αυξημένη ταχύτητα ως ένα στρατηγικό εργαλείο, προσφέροντας εξοικονόμηση δαπανών, βελτιωμένη παραγωγικότητα και λειτουργία, βελτίωση της ποιότητας των υποδομών και καλύτερες περιβαλλοντικές επιδόσεις. Και σε αυτό τον τομέα πιστοποιούμε τις δεξιότητες προσώπων σε ΒΙΜ. Αναβάθμιση δεξιοτήτων (upskilling) και επανακατάρτιση (reskilling) είναι απαραίτητα για την ικανοποίηση των αναγκών του κλάδου. Η ΤÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι ο μοναδικός Διαπιστευμένος Φορέας Πιστοποίησης Προσώπων για ΒΙΜ με αναφορά στο πρότυπο EN ISO 19650. 
  • Ο Φορέας μας διενεργεί επαλήθευση για τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης (GRI) και επιβεβαιώνει τη συμμόρφωση σύμφωνα με τις οδηγίες GRI STANDARDS, καθώς και με βάση το διεθνές πρότυπο AA1000AP (2018) του Οργανισμού Accountability. 
  • Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ένα σύστημα κατά ISO 45001 ήταν αρκετό για τις επιχειρήσεις να διερευνήσουν τον κίνδυνο, και ακολουθώντας τις ΠΝΠ και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις της Πολιτείας να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία και να προστατεύουν την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων τους. 
  • Η διαδικασία πιστοποίησης, όταν δεν αφορά υποχρεωτική συμμόρφωση σε εθνική ή ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποτελεί στρατηγική επιλογή και συντελεί στη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο