Τα νέα των μελών μας

TÜV Hellas (TÜV Nord): Ο πρώτος Φορέας Πιστοποίησης με αδειοδότηση από το Accountability (AA1000)

undefined

 

Ο Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜHELLAS (TUV NORD) ανακηρύχθηκε ως επίσημος αδειοδοτημένος συνεργάτης από τον διεθνή Οργανισμό Accountability. Η αδειοδότηση αφορά στην επίσημη δυνατότητα που δίνεται στην TÜHELLAS (TUV NORD) για τη χρήση της μεθοδολογίας και του σήματος του προτύπου AA1000AS κατά την επαλήθευση των δεδομένων των Εταιρικών Κοινωνικών Απολογισμών (αρ. αδείας: 000-209).

Η TÜHELLAS (TUV NORD) αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων που κατέχει τη σχετική αδειοδότηση, αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την πρωτοπορία της και στον τομέα των επαληθεύσεων των δεδομένων επίδοσης των εταιριών για τη λογοδοσία και αειφορία.

Accountability

Ο Φορέας Accountability ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί έναν διεθνή Οργανισμό ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκδοση προτύπων που περιγράφουν τις αρχές της λογοδοσίας των εταιριών (ΑΑ1000APS) και τις απαιτήσεις που πρέπει να ακολουθούν οι φορείς που ασχολούνται με την επαλήθευση των δεδομένων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (AA1000AS). Συγκεκριμένα, οι αρχές στις οποίες στηρίζονται τόσο η κατάρτιση των απολογισμών όσο και η επαλήθευση αυτών, σύμφωνα με τη σειρά προτύπων ΑΑ1000, είναι η Συμμετοχικότητα (Incusivity), η Ουσιαστικότητα (Materiallityκαι η Αποκρισιμότητα (Resposiveness), ιδίως όσον αφορά τις ανάγκες και προσδοκίες των εταιρικών συμμετοχών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο