Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD) : Μέτρα προστασίας επιθεωρητών και στελεχών από τον κορωνοΐό

 undefined

 

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) από την αρχή της  πανδημίας έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων και των συνεργατών της, ακολουθώντας πιστά όλες τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις επιταγές των τεχνικών ασφαλείας.

Οι ενέργειες αυτές συνοψίζονται στα παρακάτω:

 • Όλοι οι επιθεωρητές μας έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό και συνεχίζουν να υποβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα και με τις ανάγκες και τα πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι πελάτες μας και οι προς επιθεώρηση εταιρείες.
 • Όλοι οι επιθεωρητές, έχουν εκπαιδευτεί και εκπαιδεύονται συνεχώς για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνουν κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων. Συγκεκριμένα, παρέχουμε στους επιθεωρητές μας επαρκή αριθμό μέσων ατομικής προστασίας για τη χρήση κατά την διάρκεια των επιθεωρήσεων. Παράλληλα, τηρώντας πάντα τους κανόνες που διέπουν τη διαπίστευσή μας, φροντίζουμε κατά τον προγραμματισμό των επιθεωρήσεων, η ομάδα επιθεώρησης να περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία άτομα ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες συγχρωτισμού στις επιθεωρούμενες εταιρείες, ενώ όπου είναι εφικτό και ανάλογα με τη δραστηριότητα μιας επιχείρησης, εφαρμόζουμε τεχνικές εξ αποστάσεως και επί τόπου επιθεωρήσεων.
 • Έχουν ανασταλεί όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό, εκτός αυτών που αφορούν σε υπηρεσίες επιθεώρησης / ελέγχου και μόνο σε χώρες που δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος βρεθεί στο εξωτερικό, μετά την επιστροφή του, επιβάλλεται η διενέργειά τεστ για κορωνοϊό και εργάζεται από το σπίτι του, για χρονικό διάστημα το οποίο συμφωνείται με τον Ιατρό Εργασίας, εφόσον υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα εμφάνισης του ιού.
 • Ακυρώνονται όλες οι συναντήσεις με συνεργάτες που είτε προέρχονται είτε βρέθηκαν στο εξωτερικό. Εργαζόμενοι, που τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκαν με συνεργάτες προερχόμενους από το εξωτερικό, εργάζονται από το σπίτι τους για χρονικό διάστημα το οποίο συμφωνείται με τον Ιατρό Εργασίας.
 • Εντός των χώρων εργασίας, τηρούμε τις αποστάσεις που προβλέπονται και φοράμε μάσκα προστασίας σε όλους τους κλειστούς χώρους.
 • Σε όλους τους χώρους της εταιρείας διατίθενται αλκοολούχα απολυμαντικά και γίνεται τακτική απολύμανση των επιφανειών και του εξοπλισμού εργασίας.
 • Εφαρμόζεται προληπτική απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους της εταιρείας και στους χώρους εργασίας.
 • Από την αρχή της πανδημίας έχουμε υιοθετήσει την τηλεργασία, αυτή τη στιγμή το 40% των στελεχών μας εργάζεται εξ αποστάσεως και έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες προβλέψεις σε περίπτωση που χρειαστεί να αυξήσουμε το ποσοστό αυτό.
 • Έχουμε εκπονήσει πλήρες σχέδιο δράσεων πρόληψης κορωνοϊού εντός και εκτός της εταιρείας, ενώ έχει θεσπιστεί -σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας- συγκεκριμένο πρωτόκολλο και οδηγία ασφαλείας που προβλέπουν τη λήψη ειδικών μέτρων για ύποπτο κρούσμα αλλά και για επιβεβαιωμένο κρούσμα.
 • Έχει συσταθεί ομάδα διαχείρισης κρίσης.
 • Έχει αναπτυχθεί και βρίσκεται σε λειτουργία ένα ολοκληρωμένο πλάνο για την όσο το δυνατόν απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας και της παροχής των υπηρεσιών στους πελάτες μας.
 • Υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τους προμηθευτές μας αναφορικά με τα δικά τους πλάνα και ενέργειες. Απαγορεύεται προσωρινά η είσοδος επισκεπτών στους χώρους της εταιρείας, εκτός από ειδικές περιπτώσεις.
 • Οι εργαζόμενοι, δε συμμετέχουν σε συναντήσεις, εκπαιδεύσεις και συνέδρια, εκτός εάν αυτά πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Επιπλέον, ακολουθώντας πάντα τη βασική αρχή “Passion For Safety” ενημερώνουμε συνεχώς μέσω εσωτερικών και υπηρεσιακών σημειωμάτων, όλα τα Στελέχη και τους Επιθεωρητές μας για τις εξελίξεις, και βρισκόμαστε δίπλα τους σε κάθε τους ανάγκη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο