Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Με ηγετικό ρόλο στην πιστοποίηση των καλλυντικών βάσει του ISO 22716

undefined

 

Από το 2013 η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει εισέλθει δυναμικά στον τομέα της Πιστοποίησης καλλυντικών βάσει του προτύπου ISO 22716, έχοντας πιστοποιήσει πληθώρα εταιρειών από τον τομέα των καλλυντικών όπως παραγωγούς, εισαγωγείς και εξαγωγείς καλλυντικών προϊόντων. Στο πελατολόγιο της συγκαταλέγονται τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου όπως οι εταιρείες ΣΑΡΑΝΤΗΣ, APIVITA, SEPTONA, ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ, ενώ παράλληλα έχει επιθεωρήσει και δεκάδες μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις.

Το πρότυπο ISO 22716 περιλαμβάνει τις απαιτήσεις του συστήματος διαχείρισης που αφορούν στην παραγωγή, τον έλεγχο και την αποθήκευση των καλλυντικών προϊόντων. Ενσωματώνει επίσης κατευθυντήριες γραμμές και πρακτικές μεθόδους ελέγχου της παραγωγής καλλυντικών για τη διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος. Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα καλλυντικά προϊόντα (ΕΚ) αριθμ. 1223/2009, με υποχρεωτική εφαρμογή από τον Ιούλιο του 2013, καθιστά ως απαίτηση την υιοθέτηση των Κανόνων Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής στις εταιρείες παραγωγής καλλυντικών προϊόντων. Η εφαρμογή και η πιστοποίηση ενός συστήματος διαχείρισης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 22716 από εταιρείες που εμπλέκονται στη βιομηχανία καλλυντικών αποδεικνύει τη συμμόρφωση αυτών με την επικείμενη νομοθετική απαίτηση.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει έμπειρη ομάδα Ελλήνων επιθεωρητών με εκτεταμένη γνώση στις διαδικασίες παραγωγής καλλυντικών προϊόντων βάσει του ISO 22716 και χορηγεί διαπιστευμένα πιστοποιητικά, με βάση την αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα που φέρει το σήμα της σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.