Τα νέα των μελών μας

TÜV Hellas ( TÜV NORD): Καινοτόμος έκδοση για τη μετάβαση στο Πρότυπο ISO 9001:2015 από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

undefined

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του Οδηγού του Προτύπου ISO 9001:2015 από τον Φορέα Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD). Η TÜV HELLAS (TÜV NORD), με γνώμονα τη διαρκή ενημέρωση των οργανισμών και των επιχειρήσεων για τις τελευταίες εξελίξεις, προχώρησε στη δημιουργία του συγκεκριμένου οδηγού, προκειμένου να προσφέρει ένα ευανάγνωστο και κατατοπιστικό εγχειρίδιο γνώσης σχετικά με τις απαιτήσεις του νέου Προτύπου και να διευκολύνει τη μετάβαση σε αυτό. Ο Οδηγός περιλαμβάνει αναλυτική ερμηνεία των διατάξεων του Προτύπου ISO 9001:2015 αντιπαραβάλλοντάς τον με τη προηγούμενη έκδοση του 2008. 

Το πρότυπο ISO 9001 αποτελεί το πλέον διαδεδομένο Πρότυπο διαχείρισης ποιότητας, το οποίο θέτει τις απαιτήσεις βάσει των οποίων οφείλει να λειτουργεί μια επιχείρηση, ώστε το τελικό προϊόν (ή υπηρεσία) να ικανοποιεί τις προσδοκίες τόσο των πελατών της όσο και των ενδιαφερόμενων μερών. Η νέα έκδοση του Προτύπου τοποθετεί έννοιες όπως Διακινδύνευση, Στρατηγικός Σχεδιασμός και Ηγεσία στην καρδιά της διαχείρισης ποιότητας, προσαρμόζοντας το Πρότυπο στις σημερινές όσο και στις μελλοντικές εξελίξεις με τρόπο που να μπορεί να διατηρεί την εγκυρότητά του για μία χρονική περίοδο δέκα ετών. Υπάρχει όμως κάτι που δεν αλλάζει – το ISO 9001 θα παραμείνει το μοναδικό πρότυπο πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης ποιότητας που είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους και τα είδη οργανισμών. 

Η τελική έκδοση του προτύπου δημοσιεύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ οι εταιρείες και οι οργανισμοί που έχουν ήδη πιστοποιηθεί οφείλουν να κάνουν τη μετάβαση στο νέο Πρότυπο έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2018. 

Τον οδηγό μπορεί κάποιος να τον διαβάσει αναλυτικά αλλά και να τον τυπώσει μέσα από το site του Φορέα www.tuvhellas.gr στο κάτωθι link:

http://www.tuv-nord.com/gr/el/guide-to-iso-90001-2260-2261.htm

undefined

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο