Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Eξαιρετικά σημαντικές πιστοποιήσεις για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών

 

undefined

 

Συγκεκριμένα, μετά τις σχετικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις της, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου, πιστοποιήθηκε με βάση το ISO 45001:2018 που αφορά στο Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, το ISO 9001:2015 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, καθώς και με το ISO 14001:2015 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Η πιστοποίηση με βάση το ISO 14001:2015 αφορούσε και θυγατρικές εταιρίες της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (group certification).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεργασία ανάμεσα στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει ξεκινήσει ήδη από το 2003, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία, αλλά και ευρύτερα ο όμιλος στον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει πιστοποιήσει την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σύμφωνα με το ISO 50001:2018 για το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης, με το ISO 19600:2014 για το Σύστημα Διαχείρισης Συμμόρφωσης, καθώς και με το ISO 37001:2016 για το Σύστημα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας.

Η πολυετής αυτή συνεργασία, αλλά και το πλήθος των αντικειμένων πιστοποίησης, αποτελούν απόδειξη της σημασίας που δίνει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στον έλεγχο και την ομαλή λειτουργία του συνόλου των διαδικασιών της εταιρείας. Και παράλληλα, εξάρει τον σημαντικό ρόλο που παίζει η πιστοποίηση για την επιβεβαίωση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας.

undefined

Σημειώνεται πως η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της καθαρής ενέργειας, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο έργων συνολικής ισχύος περίπου 2.000 MW, τα οποία βρίσκονται είτε σε λειτουργία είτε υπό κατασκευή. Παράλληλα, έχοντας επενδύσει μέχρι σήμερα περίπου 2 δισ. ευρώ, αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά και τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία του κλάδου διεθνώς, με σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, συνεχίζει να αναπτύσσεται, πραγματοποιώντας επενδύσεις επιπλέον 2 δισ. ευρώ στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας και σε έργα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο κ. Γεώργιος Κακλαμάνος, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD), τόνισε πως: «Οι παραπάνω πιστοποιήσεις αποτελούν απτή απόδειξη της σημασίας που δίνει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην ασφάλεια των εργαζομένων της αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, παράγοντες που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για την ανάπτυξη της εταιρείας».

Ο κ. Αντώνιος Βούρτσης, Διευθυντής Υπηρεσίας Ποιότητας, Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ανέφερε ότι: «Η πολύ καλή συνεργασία μας με την TÜV HELLAS (TÜV NORD) συνεχίστηκε και αυτή τη χρονιά με τη διεξαγωγή των επιθεωρήσεων επιτήρησης για τα πρότυπα ISO 9001:2015 και ISO 45001:2018, όπως επίσης και με την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων για την πιστοποίηση του συνόλου των θυγατρικών της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (Group Certification) με βάση το πρότυπο ISO 14001:2015, για το οποίο η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διατηρεί ενεργή πιστοποίηση από το 2011. Αναγνωρίζοντας την προστιθέμενη αξία των επιθεωρήσεων στην προσπάθεια της εταιρείας μας για συμμόρφωση με τις βασικές αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και συνεχή βελτίωση της συνολικής της επίδοσης σε θέματα Ποιότητας, Περιβάλλοντος και Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για τη συνεργασία και τη συμβολή της στο έργο αυτό».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο