Τα νέα των μελών μας

Tuv Hellas (TUV NORD): Επαλήθευση Απολογισμών Αειφορίας τριών εταιριών της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Holding

undefined

 

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) διενήργησε πρόσφατα την Επαλήθευση των Απολογισμών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης έτους 2014 των εταιρειών ΕΛΒΑΛ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ και ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, οι οποίες είναι θυγατρικές της VIOHALCOS.A. εταιρείας συμμετοχών (holding), επιβεβαιώνοντας τη συμμόρφωση των απολογισμών των εταιρειών με τις απαιτήσεις των κατευθυντήριων οδηγιών GRI-G3.1 και G4 (Οδηγίες Σύνταξης Απολογισμών ΕΚΕ). Συγκεκριμένα για τον απολογισμό της εταιρείας ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, επαληθεύτηκε η συμμόρφωσή του με το επίπεδο Α (+) του GRI–G3.1, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ για τους απολογισμούς των εταιρειών ΕΛΒΑΛ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, επαληθεύτηκε για πρώτη φορά η συμμόρφωσή τους με το επίπεδο Core του GRI-G4. Η διαδικασία των επαληθεύσεων, αποδεικνύει την ισχυρή δέσμευση των τριών εταιρειών στις αξίες της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι τρεις εταιρείες, μέσω της διαδικασίας που υλοποιήθηκε, επιβεβαίωσαν τόσο το επίπεδο εφαρμογής του διεθνούς προτύπου GRI όσο, κυρίως, μέσω της εξωτερικής επαλήθευσης, την εγκυρότητα και την ακρίβεια των δεδομένων που συμπεριλήφθηκαν στους Απολογισμούς Εταιρικής Υπευθυνότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης για το έτος 2014.

Ειδικότερα, η εξωτερική επαλήθευση αφορούσε στον έλεγχο του επιπέδου εφαρμογής καθώς και στην εξωτερική επαλήθευση συγκεκριμένων κεφαλαίων και ενοτήτων ουσιαστικών θεμάτων των απολογισμών. Σχετικά με την ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ επαληθεύτηκαν τα κεφάλαια που αναφέρονται στην Υγεία & Ασφάλεια και στο Περιβάλλον, για την ΕΛΒΑΛ επαληθεύτηκαν τα περιεχόμενα των ενοτήτων ουσιαστικών θεμάτων «Απασχόληση» και «Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια» της κατηγορίας «Κοινωνία», ενώ για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ επαληθεύτηκαν τα περιεχόμενα των ενοτήτων «Απασχόληση» και «Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια» της Κατηγορίας «Κοινωνία», αλλά και οι ενότητες «Υλικά», «Ενέργεια», «Εκπομπές» και «Απόβλητα» της Κατηγορίας «Περιβάλλον».

Οι εταιρείες

Ο Όμιλος ΕΛΒΑΛ δραστηριοποιείται στον κλάδο, επεξεργασίας και εμπορίας προϊόντων αλουμινίου. Η ΕΛΒΑΛ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1973 και σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά βιομηχανικά συγκροτήματα έλασης αλουμινίου διεθνώς, ενώ αποτελεί και το μοναδικό Όμιλο που δραστηριοποιείται στον ελληνικό χώρο σε αυτό το αντικείμενο. 

O Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία καλωδίων στη χώρα και διαθέτει έξι εργοστάσια παραγωγής, τέσσερα στην Ελλάδα και δύο στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ περιλαμβάνονται και οι εταιρίες ICME ECAB S.A., στο Βουκουρέστι Ρουμανίας και η FULGOR Α.Ε. στο Σουσάκι Κορινθίας.

Ο Όμιλος ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ είναι ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς χαλυβδοσωλήνων, διεθνώς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε έργα μεταφοράς ενέργειας και ειδικότερα για τη μεταφορά υγρών και αερίων καυσίμων και ένας σημαντικός προμηθευτής του κλάδου κατασκευών για κοίλες δοκούς μεγάλων διαστάσεων. Με ιστορία σχεδόν μισού αιώνα, τεχνολογική υπεροχή και φιλοσοφία επιδίωξης της αριστείας, η Σωληνουργεία Κορίνθου προσφέρει στους πελάτες της καινοτόμες λύσεις και μια συνολικά υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Και οι τρεις εταιρείες είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο