Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Ενημέρωση για το ΒΙΜ από τον ΣΕΓΜ και την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Τις εξελίξεις που αφορούν στο εργαλείο του Building Information Modeling (BIM), καθώς και τον ρόλο των μελετητών στην ψηφιακή μετάβαση θα παρουσιάσει η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ).

Συγκεκριμένα, η κυρία Βασιλική Καλαμποκίδου, Διευθύντρια Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης, και ο κ. Άλκης Γρέβιας, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης, από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) θα ενημερώσουν τα μέλη του Συνδέσμου για τα νέα δεδομένα που σχετίζονται με την πιστοποίηση στο BIM, ενώ παράλληλα ο κ. Issam Elabsi, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας AIDIGITS και διευθυντής AIDIGITS DIGITAL TRANSFORMATION ACADEMIES, θα αναπτύξει θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης στο ΒΙΜ.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εσπερίδας που διοργανώνει ο ΣΕΓΜ στις 28 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Crowne Plaza» κατά τις ώρες 15:00-19:00 με θέμα: «Ο ρόλος των μελετητών στην ψηφιακή μετάβαση με χρήση BIM (Building Information Modeling)».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωση συμμετοχής τους μέχρι την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, ενώ για την καλύτερη οργάνωση της εσπερίδας, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εταιρεία είναι τα δύο άτομα. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcU4_WfdsaZka0igaVmoVinzgPG_51YTS89AoPiB_dHR1EYg/viewform?usp=sharing

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει πλήρη αντίληψη του Περιβάλλοντος σε Εθνικό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την εξέλιξη του ΒΙΜ, την ανάγκη που δημιουργείται στον μελετητικό κλάδο για την ψηφιακή του μετάβαση, καθώς και τα οφέλη που απορρέουν από τη χρήση του, αφού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και έχει αναπτύξει ήδη σειρά υπηρεσιών Πιστοποίησης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς το BIM αποτελεί εργαλείο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του μελετητικού κλάδου, ανεξαρτήτως της απαίτησης από την Εθνική και Ενωσιακή Νομοθεσία.

Στην τρέχουσα συγκυρία το BIM συντελεί κομβικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κατασκευαστικού κλάδου. Το BIM βασίζεται στη δημιουργία έξυπνων ψηφιακών μοντέλων, μέσω συνεργατικών τρόπων εργασίας, για το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών ταχύτερα, οικονομικότερα, με καλύτερη ποιότητα, με ελαχιστοποίηση των κινδύνων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Αντίστοιχα, για την επιβεβαίωση της εφαρμογής του Building Information Modelling (BIM) απαιτείται η ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση δράσεων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 19650-2, το οποίο και αφορά τη διαχείριση των πληροφοριών κατά την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο