Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Ενεργειακή αυτονομία, βέλτιστες πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία στην Ημερίδα της TÜV HELLAS (TÜV NORD) για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες σε θέματα ασφάλειας, ποιότητας και εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμόσει με εντυπωσιακά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας που διοργάνωσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Κορυφαίοι ομιλητές από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον επιχειρηματικό στίβο, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα, ανέδειξαν ζητήματα που αφορούν την κείμενη νομοθεσία, τα σχετικά πρότυπα, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι δήμοι μειώνουν δραστικά την ενεργειακή τους κατανάλωση, αλλά και το ανθρακικό τους αποτύπωμα.

Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Παναγιώτης Ε. Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Κωνσταντίνος Κούρταλης, Πρόεδρος Ε.ΣΥ.Δ., η κυρία Γεωργία Ρεμπούτσικα, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΛΟΤ, ο κ. Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, καθώς και ο κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD), αναφέρθηκε στις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ο κ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης ΓΓ Περιφερειών και Δήμων Ελλάδος και η κ. Γεωργία Βενιού, Διευθύντρια Παιδικών Χαρών & Αθλητικών Εγκαταστάσεων, ο κ. Σπύρος Τσιπίδης, Επιθεωρητής Έργων και Πάρκων Αναψυχής και ο κ. Δημήτρης Γουρνάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Ανελκυστήρων της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Κτιριακών και Έργων Υποδομής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) εστίασαν σε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Το ίδιο θέμα αναλύθηκε διεξοδικά και σε σχετική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Αγίου Ιωάννη Ρέντη – Νίκαιας, Λάμπρος Mίχος, Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων. Στην εν λόγω συζήτηση επισημάνθηκαν η έλλειψη προσωπικού, χρηματικών πόρων,  και υλικοτεχνικών υποδομών.

Στη συνέχεια αναλύθηκαν βέλτιστες πρακτικές που αφορούν στην εξοικονόμηση της ενέργειας αλλά και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, στο πλαίσιο σχετικών παρουσιάσεων που πραγματοποίησαν ο κ. Χάρης Δούκας, Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και ο Δρ. Παναγιώτης Αχλάδας, από τη Διεύθυνση Πιστοποίησης Συστημάτων της TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Βέλτιστες πρακτικές και σχετικές δράσεις και το αποτύπωμά τους στις τοπικές κοινωνίες, στο δρόμο προς την ενεργειακή αυτονομία ήταν το θέμα του δεύτερου στρογγυλού τραπεζιού της ημερίδας. Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν οι κ.κ. Βασίλειος Θώδας, Δήμαρχος Ζωγράφου, Πάνος Κεπαπτσόγλου, Δήμαρχος Άργους-Ορεστικού, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, Ευάγγελος Μπουρνούς, Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου και Χρήστος Παππούς, Δήμαρχος Φυλής.

Ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε: «Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο δρόμο της πράσινης μετάβασης είναι καθοριστικός. Στο πλαίσιο της ημερίδας, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών από όλη την Ελλάδα και να αναδείξουμε πραγματικά εντυπωσιακές πρωτοβουλίες. Ως TÜV HELLAS (TÜV NORD) δεσμευόμαστε ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό τις τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β’ Βαθμού, συνδράμοντας με κάθε τρόπο ώστε να διευκολύνουμε αλλά και να επιταχύνουμε τη διαδικασία της πράσινης μετάβασης και της μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος και της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο