Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

undefined

 

 

Δύο σημαντικές δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο πλαίσιο των Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Φορέα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.

Η πρώτη αφορά στην Εθελοντική Δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την Ακαδημία Εθελοντισμού HELP HELLAS και με την υποστήριξη του Δήμου. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού ενώ στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών.

Παράλληλα, με αφορμή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Ακαδημία Εθελοντισμού HELP HELLAS και ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού με θέμα “Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση” η  TÜV HELLAS (TÜV NORD) ήταν ο Χορηγός των Βραβείων που απένειμε η Ακαδημία Εθελοντισμού σε εθελοντικές οργανώσεις αλλά και δήμους που προάγουν την ιδέα του Εθελοντισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Χρήστος Βοσκόπουλος.

undefined

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που ήταν υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, βραβεύθηκαν ο ΣΠΑΥ Υμηττός και οι συνεργαζόμενες Εθελοντικές Οργανώσεις που προστατεύουν το οικοσύστημα του Υμηττού, καθώς και οι εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού στο έργο του. Επιπλέον, δόθηκαν τρεις τιμητικές διακρίσεις σε Δήμους που προάγουν την ιδέα του Εθελοντισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ η Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS απένειμε το Βραβείο Καλύτερης Εθελοντικής Οργάνωσης και το Βραβείο του Καλύτερου Ενεργού Πολίτη για το 2022. 

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτατο πλέγμα ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας που πραγματοποιεί η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Μεταξύ άλλων, εντός του 2022 ο Φορέας έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από δωρεάν πιστοποιήσεις προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους οργανισμούς αλλά και πλήθος δωρεάν σεμιναρίων και ημερίδων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιπλέον, στηρίζει σταθερά μέσω δωρεών τόσο την πολιτική προστασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών όσο και μια σειρά νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών δομών. 

undefined

Η κυρία Σοφία Γεωργαλή, CSR Manager της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε: «Η έννοια της Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι σύμφυτη με τον τρόπο λειτουργίας μας. Πιστεύουμε και αποδεικνύουμε έμπρακτα την υποχρέωση των επιχειρήσεων να προσφέρουν στην κοινότητα, επιστρέφοντας με ουσιαστικό τρόπο μέρος της κερδοφορίας τους αλλά και του μόχθου τους. Ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία, όπου οι κοινωνία μαστίζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, ο κοινωνικός ρόλος των επιχειρήσεων είναι κομβικός και επιβεβλημένος. Υπό αυτό το πρίσμα, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κοινωνία σε κάθε ευκαιρία, μένοντας προσηλωμένοι στις αξίες μας».  

Ο Πρόεδρος της HELP HELLAS κ. Γιώργος Γαμπιεράκης δήλωσε ότι: “Η Ακαδημία Εθελοντισμού HELP HELLAS στοχεύει στην θεσμική θωράκιση και αναβάθμιση του εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά μια Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών συνδέει ολιστικά την Εκπαίδευση με τον Εθελοντισμό, προσφέροντας την δυνατότητα σε ενεργούς πολίτες να εκπαιδευθούν σε δεξιότητες με προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και να πιστοποιηθούν φυσικά πρόσωπα ως εθελοντές. 

Πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός στην Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο ισχυρό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας συντονισμού, συστηματικής οργάνωσης με κανόνες διαφάνειας και λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί πεποίθηση μας ότι η σύνδεση δημόσιου, ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση αυτή, και η συνεργασία μας με την TUV HELLAS (TÜV NORD) το αποδεικνύει έμπρακτα στην πράξη.” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο