Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο ΠΑΓΝΗ από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

undefined

 

Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) δώρισε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός δόθηκε στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του νοσοκομείου, συνδράμοντας στην καλύτερη κάλυψη των αναγκών των ασθενών σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για το σύστημα υγείας της χώρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η TÜV HELLAS (TÜV NORD) από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχει σταθεί στο πλευρό του συστήματος υγείας, αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας με μια σειρά από δωρεές σε καίριους τομείς.

Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει δωρεάν ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας, βοηθώντας εργοδότες και εργαζομένους ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες προκλήσεις της πανδημίας.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου λειτουργεί από το 1989, ενώ η συνολική κάλυψή του ανέρχεται σε 60.837 τ.μ. και η δυναμικότητα κατά τη μελέτη κατασκευής σε 672 κλίνες. Από τότε μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία με την αύξηση των δραστηριοτήτων του σε όλα τα επίπεδα υγείας και αποτελεί κομβικό πυλώνα του συστήματος υγείας στην Κρήτη. 

undefined

Ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD), αναφέρει: «Η στήριξη του υγειονομικού κλάδου σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές είναι για εμάς προτεραιότητα και ταυτόχρονα ηθική υποχρέωση. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην υγεία, αναγνωρίζοντας το λειτούργημα που προσφέρουν, υπερβαίνοντας καθημερινά τους εαυτούς τους. Το ΠΑΓΝΗ αποτελεί ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα, καθώς γιατροί και υγειονομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Η δωρεά ιατροτεχνολογικού υλικού είναι ένα λιθαράκι στο τιτάνιο αυτό έργο και ως TÜV HELLAS (TÜV NORD) δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε στις προσπάθειες με όποιο τρόπο μπορούμε. 

Σε ευχαριστήρια επιστολή του ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ευγενική προσφορά ενός πλήρους χειρουργικού σετ Ωτοχειρουργικής, «θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση περιστατικών που σχετίζονται με παθήσεις των αυτιών». Και προσέθεσε πως η ΩΡΛ Κλινική του ΠαΓΝΗ θεωρείται πρωτοπόρος στον ελλαδικό χώρο, όχι μόνο σε κλινικό, αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, τονίζοντας πως «η αγαστή μας συνεργασία θα συνεχιστεί προς όφελος του ασθενή και η στήριξη σας είναι πολύτιμη».

Ο Καθηγητής και Διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής του ΠαΓΝΗ, κ. Eμμανουήλ Προκοπάκης, ανέφερε: «Η σημαντική αυτή δωρεά περιλαμβάνει ένα πλήρες χειρουργικό σετ Ωτοχειρουργικής, που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση περιστατικών που σχετίζονται με παθήσεις των αυτιών. Πρόκειται για σημαντικότατη ενίσχυση του χειρουργικού και τεχνολογικού εξοπλισμού της ΩΡΛ Κλινικής, που ως αποτέλεσμα θα έχει την αναβάθμιση των ήδη υψηλών τριτοβάθμιων υπηρεσιών που προσφέρονται. Δέον να σημειωθεί ότι για την ευόδωση της δωρεάς σημαντική ήταν η συνδρομή του Διοικητή του ΠαΓΝΗ, Καθηγητή κ. Γ. Χαλκιαδάκη. Η ΩΡΛ Κλινική του ΠαΓΝΗ θεωρείται πρωτοπόρος στον ελλαδικό χώρο, όχι μόνον σε κλινικό, αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Οι δε συνεργασίες των μελών της με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, την καθιστούν ένα πολύ σημαντικό πρεσβευτή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η δωρεά της TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων και ελπίζω να βρει μιμητές». 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο