Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διπλή Πιστοποίηση για την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου

undefined

 

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποίησε την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005 επιβεβαιώνοντας στην πράξη τον στόχο της Ένωσης για την ταύτιση του ονόματός της με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής και σταθερής ποιότητας. Με τις ανωτέρω πιστοποιήσεις, η ΕΟΣ Σάμου αποτελεί έναν από τους ελάχιστους οινοποιητικούς συνεταιρισμούς με πολλαπλή πιστοποίηση.

Η πιστοποίηση βάσει του συστήματος ISO 22000:2005 για τη Διαχείριση της Ασφάλειας αφορά στον παραγόμενο οίνο από τα 16.000 στρέμματα των αμπελώνων Σάμου, μοναδικών στον κόσμο καθώς είναι όλοι διαμορφωμένοι σε πεζούλες, όπου σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση του νησιού, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που εξασφαλίζει την ιδιαιτερότητα των κρασιών.

undefined

Η πιστοποίηση βάσει του συστήματος ISO 9001:2008 διασφαλίζει τις διαδικασίες σχετικά με την παραγωγή, την εμφιάλωση και την εμπορία των οίνων, που -από την αρχαιότητα έως σήμερα- διακρίνονται για την ποιότητα και τη μοναδικότητά τους.

Η διπλή αυτή πιστοποίηση συντελεί στη βασική επιδίωξη της ΕΟΣ να ισχυροποιηθεί η θέση της, μέσω της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων της, της αύξησης του μεριδίου της στην παγκόσμια αγορά οίνου και της συνεχούς επέκτασης σε ακόμα περισσότερες αγορές.

undefined

Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ)

H Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ) ιδρύθηκε το 1934, με τη συμμετοχή 25 τοπικών συνεταιρισμών, που αντιπροσωπεύουν όλους τους καλλιεργητές αμπέλου του νησιού. Με μοναδικό για την Ελλάδα τρόπο, η Ένωση Ονοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου υποστηρίζει το εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών του νησιού και μέσω του κρασιού, προβάλει τη Σάμο σε όλη την υφήλιο. Τα κρασιά της Ένωσης Ονοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, όπως είναι το SamosDoux, το Anthemis, οι Ψηλές Κορφές, έχουν βραβευθεί επανειλημμένως σε έγκριτους διεθνείς διαγωνισμούς. Διατηρούν μία διακριτή θέση στη συνείδηση και στην καρδιά τόσο των Ελλήνων καταναλωτών όσο και οινόφιλων άλλων χωρών. Το γλυκό σαμιακό κρασί συγκαταλέγεται στα κορυφαία του είδους του, παγκοσμίως, ενώ, ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του, διατηρεί το προνόμιο να είναι το κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Ευχαριστία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Οι εξαγωγές της Ένωσης είναι πολύ σημαντικές και καλύπτουν το 80% της ετήσιας παραγωγής (περίπου 7.000 τόνοι κρασί). H Γαλλία από μόνη της εισάγει το 60% της παραγωγής του νησιού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο