Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διευρυμένη ατζέντα και κορυφαίοι ομιλητές στο GLOBALG.A.P. Tour 2023 από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

 

Με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών από το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα και με διευρυμένη ατζέντα, που κάλυψε το σύνολο των εξελίξεων και προκλήσεων του κλάδου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διεθνές συνέδριο GLOBALG.A.P. Tour 2023.

Στην ατζέντα του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου και διοργανώθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), διεθνείς και εγχώριοι ομιλητές ανέλυσαν τις εξελίξεις σε θέματα πιστοποίησης στον αγροδιατροφικό  κλάδο, καθώς και τις προκλήσεις που έφεραν η πανδημία καθώς και οι νέες απαιτήσεις κανονιστικής συμμόρφωσης.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, η κυρία Mαρία Σπέντζου, Διευθύντρια Πιστοποιήσεων και Προδιαγραφών ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , η κυρία Eλένη Τζαβάρα, Προϊσταμένη Δ/νσης Συστημάτων και Βιολογικής Γεωργίας Υ.Α.Α.Τ.  και ο Δρ. Σταύρος Ζαννόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Ανάμεσα στα μείζονα θέματα του συνεδρίου συγκαταλέγονται η νέα έκδοση v6 της GLOBALG.A.P.,  οι απαιτήσεις των αλυσίδων super markets στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και τα νέα δεδομένα στον χώρο των υδατοκαλλιεργειών.

Παράλληλα, οι ομιλητές και των τριών συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, αναφέρθηκαν στις νέες τάσεις αλλά και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αγροδιατροφής, ειδικά σε σχέση με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και λόγω της εκτίναξης του κόστους των πρώτων υλών και ευρύτερα του πληθωρισμού. Τονίστηκε η σημασία που έχει η πιστοποίηση ως παράγοντας δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για ένα αγροτικό προϊόν, που κατ’επέκταση προσφέρει υψηλότερη τιμή στον παραγωγό.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση που αφορούσε το σύνολο των θεμάτων του κλάδου, αλλά και ειδικότερα τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια της διατροφικής αλυσίδας καθώς και στις διαδικασίες πιστοποίησης. Δείτε τις δηλώσεις των ομιλητών και των συμμετεχόντων του GLOBALG.A.P. Tour 2023, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=7koXhFxmS-g

Το διεθνές συνέδριο GLOBALG.A.P. Tour 2023 ήρθε ξανά στη χώρα μας μετά από έξι χρόνια, καθώς το προηγούμενο είχε πραγματοποιηθεί το 2017, επίσης με τη διοργάνωση της TÜV HELLAS (TÜV NORD)  με εξέχοντες ομιλητές και προσκεκλημένους.

Ο κ. Θωμάς Αραπογιάννης, Vice President Food & Agriculture της TÜV HELLAS (TÜV NORD), ανέφερε: «Το συνέδριο GLOBALG.A.P. Tour 2023 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον αγροδιατροφικό κλάδο. Το πλήθος των θεματικών, ο αριθμός και η εμπειρία των ομιλητών αλλά και η αξία των στοιχείων που παρουσιάστηκαν έδωσαν τροφή για σκέψη στο σύνολο των παρευρισκομένων. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την οργάνωση του συνεδρίου και την εξαιρετική μας συνεργασία με την GLOBALG.A.P. και ανυπομονούμε για την επόμενη αντίστοιχη δράση που θα διοργανώσουμε στην Ελλάδα».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο