Τα νέα των μελών μας

TÜV AUSTRIA Hellas: Πιστοποίηση “Smoke-Free Culture” της 83ης ΔΕΘ

undefined

 

Η 83η ΔΕΘ είναι η πρώτη πανευρωπαϊκά έκθεση ανάλογου μεγέθους που πιστοποιείται για την τεκμηριωμένη πρόνοια που επιδεικνύει για τη μείωση του αποτυπώματος του καπνού του τσιγάρου, στους χώρους και τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με το Ιδιωτικό Πρωτόκολλο Πιστοποίησης “SmokeFreeCulture” της TÜAUSTRIA Hellas.

Η πιστοποίηση “SmokeFree Culture” για την 83η ΔΕΘ αποτελεί το επιστέγασμα της επιτυχούς ανταπόκρισης της διοργάνωσης, ως προς τις προδιαγραφές του εν λόγω Πρωτοκόλλου κατά τον έλεγχο τον οποίο διενέργησε ο διεθνής φορέας ελέγχων και πιστοποιήσεων TÜAUSTRIA Hellas.

Η απονομή της πιστοποίησης από την TÜAUSTRIA Hellas στη ΔΕΘ-Helexpo πραγματοποιήθηκε στις 13/9/2018 από τον κο Γιάννη Καλλιά, Chief Executive Officer της TÜAUSTRIA Hellas, ο οποίος τόνισε ότι η πιστοποίηση “SmokeFreeCulture”, αναδεικνύει το όραμα των οργανισμών εκείνων που θέλουν να συνδέσουν άρρηκτα την υπευθυνότητα, την κοινωνική ευσυνειδησία αλλά και την επιχειρηματική ηθική τους με ενέργειες και στόχους για τη μείωση του αποτυπώματος του καπνού του τσιγάρου, σε όλες τις φάσεις των συναλλακτικών τους σχέσεων με κάθε άνθρωπο και αποτελεί μια καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πολύ περισσότερο για ένα τόσο μεγάλο event, όπως η ΔΕΘ.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, η επιτυχής πιστοποίηση της έκθεσης αποτελεί ένα ακόμη δείγμα εκσυγχρονισμού του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

Η φετινή έκθεση αποτελεί την πρώτη ανοιχτή, αστική νησίδα της οποίας οι χώροι είναι απαλλαγμένοι από τον καπνό του τσιγάρου, καθώς πέραν της διασφάλισης της νομοθετικής απαίτησης για απαγόρευση της χρήσης κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικούς χώρους, παράλληλα παροτρύνει τους επισκέπτες της να μην καπνίζουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων. 

Ιδιωτικό Πρωτόκολλο Πιστοποίησης «Smoke-Free Culture» 

Το Ιδιωτικό Πρωτόκολλο Πιστοποίησης «Smoke-Free Culture», αναπτύχθηκε από την TÜV AUSTRIA με σκοπό την ανάδειξη των οργανισμών, φορέων, νομικών προσώπων (εφεξής συνολικά «Οργανισμός»), που θέλουν να συνδεθούν άρρηκτα με απτές ενέργειες, πλάνο υλοποίησης και μετρήσιμους στόχους για την απαλλαγή από το κάπνισμα τσιγάρου στους χώρους, τις δράσεις, ή τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν.

Κύριος στόχος του Πρωτόκολλου «Smoke-Free Culture» είναι να πιστοποιήσει την πρόνοια του Οργανισμού ως προς τον σχεδιασμό, την υποστήριξη, την υλοποίηση, την παρακολούθηση, αλλά και τη διαρκή βελτίωση των δράσεών του, προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης του ανωτέρω σκοπού.

 Οι συγκεκριμένες δράσεις, θέτουν κατάλληλες προϋποθέσεις για:

 • Αποτελεσματική ενημέρωση των ενήλικων καπνιστών ως προς τη βλάβη  του καπνού του τσιγάρου όχι μόνο στην ατομική τους ευεξία, αλλά και στις διαπροσωπικές και κοινωνικές τους σχέσεις με παράλληλη προτροπή για διακοπή του τσιγάρου, πάντοτε σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμόδιου προς τούτο Υπουργείου Υγείας,
 • Υπεύθυνη ενημέρωση εκείνων των υπαλλήλων του Οργανισμού, που είναι καπνιστές τσιγάρου και επιθυμούν συνειδητά να συνεχίσουν το κάπνισμα, ως προς τις πιθανές και ενδεδειγμένες επιστημονικά, εναλλακτικές επιλογές, που είναι απαλλαγμένες από τον καπνό του τσιγάρου. 
 • Ενεργή ενημέρωση του συνόλου του Οργανισμού για την αξία και τη σημασία ενός «smoke-free» περιβάλλοντος που θα μπορούσε να βελτιώσει καταλυτικά τις σχέσεις μεταξύ καπνιστών και μη, συμβάλλοντας σε ένα αρμονικότερο περιβάλλον συνεργασίας και αλληλοσεβασμού.  

   Μέσω του Πρωτοκόλλου Πιστοποίησης «Smoke-Free Culture», ένας Οργανισμός:

 • Προβάλει, μέσω του ειδικού σήματος της πιστοποίησης, την επικύρωση της δέσμευσής του για τη συστηματική προσπάθεια απαλλαγής από το αποτύπωμα του καπνού του τσιγάρου, 
 • Ενισχύει εμπράκτως την στρατηγική του για την ανάπτυξη μέριμνας και σταθερότερων δράσεων ενημέρωσης με τους συναλλασσόμενους και εργαζόμενους ενήλικους καπνιστές, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία του σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας, όπως είναι η διακοπή του καπνίσματος τσιγάρου,
 • Συμβάλει ενεργά στην ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με τη βλάβη που προέρχεται από τον καπνό του τσιγάρου τόσο για τα ίδια τα άτομα που καπνίζουν, όσο και για την κοινωνία στο σύνολό της.

Διαδικασία Πιστοποίησης

Για την πιστοποίηση κάθε Οργανισμού με το Πρωτόκολλο Πιστοποίησης «Smoke-Free Culture» πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα:

 • Υποβολή της Αίτησης Πιστοποίησης «Smoke-Free Culture» στην TÜV AUSTRIA
 • Αποδοχή των οικονομικών όρων και προϋποθέσεων συνεργασίας
 • Προετοιμασία του Οργανισμού για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Πρωτοκόλλου
 • Προγραμματισμός και διενέργεια επιθεώρησης
 • Πιστοποίηση του Οργανισμού μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας επιθεώρησης
 • Με την ολοκλήρωση της πιστοποίησης, συνέχιση της παρακολούθησης συμμόρφωσης του Οργανισμού 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο, Υπεύθυνο Ανάπτυξης Δ/νσης Συστημάτων Διαχείρισης & Προϊόντων, στο 2105220920 (εσωτ. 163) ή στο kostas.mavropoulos@tuv.at ή την κ. Θεανώ Μπάκα, Υπεύθυνη Τμήματος Πιστοποίησης Υπηρεσιών Τουρισμού στο 2105220920 (εσωτ. 164)   ή στο  theano.baka@tuv.at

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο