Τα νέα των μελών μας

TÜV AUSTRIA Hellas: Με εμπειρία 30 χρόνων στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος Όμιλος ολιστικών υπηρεσιών Πιστοποίησης, Εκπαίδευσης,  Τεχνικών και Βιομηχανικών Ελέγχων, Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων,  Νομοκανονιστικής Συμμόρφωσης, Εργαστηριακών Αναλύσεων και Δοκιμών και Τεχνολογικών Λύσεων για Ψηφιακές Εκπαιδεύσεις, συμμετείχε και φέτος στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο Managing Director της TÜV AUSTRIA Hellas, Executive Vice President Service Lines του TÜV AUSTRIA Group και Executive Member of the Executive Steering Board του TÜV AUSTRIA Group, κ. Ιωάννης Καλλιάς, αναφέρθηκε στις τάσεις που αναδύονται διεθνώς στην επαγγελματική εκπαίδευση και πιστοποίηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, που προδιαγράφουν το μέλλον του εργατικού δυναμικού.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλλιάς στο πλαίσιο του πάνελ «Empowering the Future Workforce and the Importance of Vocational Training» ανέφερε πως το ζήτημα της έλλειψης των κατάλληλων επαγγελματικών δεξιοτήτων αναφέρεται ως πρόβλημα από το 82% των εργοδοτών της χώρας μας αλλά και από το 75% των εργοδοτών στην Ευρώπη, καθιστώντας το ένα οριζόντιο και διεθνές ζήτημα. Ταυτόχρονα, και σε εθνικό επίπεδο, η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες χώρες της Ευρώπης στην ανάπτυξη κουλτούρας εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης (re-skilling και up-skilling) από τις επιχειρήσεις μας. Τα τελευταία χρόνια, μέσω των πόρων του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας καθώς και άλλων πόρων από την ΕΕ, έχουν επενδυθεί μεγάλα ποσά σε κατάρτιση και πιστοποίηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, αλλά τα αποτελέσματα προς ώρας δεν είναι τα επιθυμητά, βάσει της ανατροφοδότησης από τους εργοδότες. Η στροφή από τα μοντέλα των μαζικών καταρτίσεων και πιστοποιήσεων, την αποφυγή προσεγγίσεων one size solution, την εισαγωγή εκπαιδεύσεων και πιστοποιήσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε οργανισμού και επιχείρησης και την ανάπτυξη εθνικών κλαδικών και οργανωσιακών μοντέλων ικανοτήτων  τα οποία θα επιτρέψουν την πιο εύκολη και στοχευμένη χαρτογράφηση των απαιτούμενων ικανοτήτων σε όλα τα επίπεδα της αγοράς, κρίνεται ως απόλυτη ανάγκη. Η TÜV AUSTRIA επενδύοντας σε μοναδικές υπηρεσίες στην Ελλάδα για την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου έχει εισάγει ολιστικές λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, δίδοντας απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και της επιχειρηματικότητας.

Στο πάνελ συζητήθηκαν όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα των επαγγελματιών, τις τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως, τα βήματα που γίνονται από Κρατικούς και άλλους Φορείς, αλλά και όσα χρειάζεται να αλλάξουν σε τοπικό επίπεδο, ώστε να προωθηθεί η έννοια της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στο πάνελ συμμετείχαν η Αθηνά Δεσύπρη, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η Όλγα Καφετζοπούλου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης  ΕΕΚ&ΔΒΜ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο Λουκάς Ζαχείλας, Επικεφαλής Τομέα συστημάτων και θεσμών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) της CEDEFOP, ο Γιώργος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής στον ΣΕΒ και η  Άννα Ροκοφύλλου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Το 9ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ έλαβε χώρα στους Δελφούς, στις 11-14 Απριλίου, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. 

Λίγα λόγια για την TÜV AUSTRIA Hellas

Η TÜV AUSTRIA Hellas είναι Όμιλος ολιστικών υπηρεσιών Πιστοποίησης, Εκπαίδευσης,  Τεχνικών και Βιομηχανικών Ελέγχων, Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων,  Νομοκανονιστικής Συμμόρφωσης,  Εργαστηριακών Αναλύσεων και Δοκιμών και Τεχνολογικών Λύσεων για Ψηφιακές Εκπαιδεύσεις. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1994, με όραμα και βασική προτεραιότητα την ουσιαστική εφαρμογή της Ποιότητας ως αναπόσπαστο εργαλείο του επιχειρηματικού και εργασιακού γίγνεσθαι, τοποθετώντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την ασφάλεια, το περιβάλλον και την κοινωνία. Διαθέτει παρουσία και σημαντικές συνεργασίες σε 15 χώρες και 4 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

www.tuvaustriahellas.gr

www.tuvaustria.academy

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο