Τα νέα των μελών μας

TÜV AUSTRIA Hellas: Future Loading Call to action – Στήριξη του κλάδου φιλοξενίας και καφεστίασης (Ho.Re.Ca)

 undefinedundefined  

Στην TÜV AUSTRIA από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πρωτόγνωρη συγκυρία με την εξάπλωση της νόσου COVID-19, εργαστήκαμε όλοι μαζί για να σταθούμε ουσιαστικά στο πλευρό των επιχειρήσεων της χώρας μας. Φροντίσαμε λοιπόν να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από το δικό μας μετερίζι, αυτό της Επιθεώρησης και της Πιστοποίησης για να συμβάλλουμε ενεργά στην επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας και στην ομαλή λειτουργία της αγοράς με κύριο στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των καταναλωτών στην καθημερινότητά τους. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε και το πρωτοποριακό σχήμα TÜV AUSTRIA Covid Shield, που διασφαλίζει ότι κάθε επιχείρηση ακολουθεί τις κατάλληλες διαδικασίες και έχει αναπτύξει μηχανισμούς ασφαλούς λειτουργίας για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης της νόσου. Οι απαιτήσεις του σχήματος πιστοποίησης TÜV AUSTRIA Covid Shield έχουν εφαρμοστεί και πιστοποιηθεί από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων στη χώρα μας, και έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο σήμα πιστοποίησης με την οποία ανακτάται η εμπιστοσύνη στην αγορά.  

Σήμερα, με την ίδια επιμονή συμβάλλουμε δυναμικά στη συνέχεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας και στρέφοντας το βλέμμα σε μικρότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, λαμβάνουμε μέρος στην πρωτοβουλία Future Loading – μιας κοινωνικής, συνεργατικής πρωτοβουλίας από την CocaCola και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. 

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΣΕΤΕ, του ΕΦΕΤ και έχει ως στόχο τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας (Ho.Re.Ca), αλλά και την ενίσχυση της απασχόλησης στον κλάδο

Μέσω του προγράμματος Future Loading, σημαντικές εταιρείες και οργανισμοί – υποστηρικτές, προσφέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την ασφαλή λειτουργία, αλλά και δωρεάν εκπαίδευση στα στελέχη των μικρομεσαίων αυτών επιχειρήσεων, προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή μετάβαση στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. 

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος επιτυγχάνεται: 

Επανεκκίνηση & προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα μέσα από:

 • Τον έλεγχο της εφαρμογής των κατάλληλων διαδικασιών πρόληψης και των ενδεδειγμένων από τις αρμόδιες αρχές και την επιστημονική κοινότητα πρακτικών για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού,  με την σφραγίδα της πιστοποίησης TÜV AUSTRIA CoVid Shield, από τον φορέα πιστοποίησης TÜV AUSTRIA HELLAS.
 • Διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα την εξυπηρέτηση πελατών στη νέα κανονικότητα, μέσα από το πρόγραμμα #Youth Empowered: The HoReCa Edition της Coca-Cola Τρία Έψιλον και σε συνεργασία με την Avocado, που δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης και ανάπτυξης στελεχών και ομάδων.
 • Εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής & προστασίας μέσω του πρακτικού εφαρμοσμένου Οδηγού από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.).
 • Προσφορά της λειτουργίας ανέπαφου check in/check out και εκπαίδευση μικρών ξενοδοχείων στη χρήση της λειτουργίας από τον Όμιλο Hotelbrain, που εξειδικεύεται στη διαχείριση και εκμετάλλευση ξενοδοχείων.
 • Ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο από την Google, για τις νέες τάσεις του τουρισμού στη νέα περίοδο.

Για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα “Future Loading”, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια, ενώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για την ένταξή τους στο πρόγραμμα:

 • Να ανήκουν στον κλάδο καφεστίασης και φιλοξενίας (Ho.Re.Ca) και να λειτουργούν τα τελευταία 3 χρόνια.
 • Να έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 500.000 ευρώ.
 • Να διαθέτουν προσωπικό από 2 έως 25 άτομα.
 • Να είναι ανεξάρτητες επιχειρήσεις (να μην ανήκουν σε κάποιον μεγαλύτερο όμιλο εταιρειών).
 • Να έχουν τακτοποιημένες ασφαλιστικές υποχρεώσεις.
 • Να τηρούν το πρότυπο HACCP σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.

Το “Future Loading” φέρνει μαζί εταιρείες, φορείς και Ιδρύματα, σε μια πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα. Ο κάθε εξειδικευμένος συνεργάτης συνεισφέρει στη δημιουργία μιας ‘εργαλειοθήκης’, ειδικά σχεδιασμένης για τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας, ώστε με ασφαλή βήματα και σιγουριά να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους στο μέλλον.

Ο αρχικός σχεδιασμός αφορά στη στήριξη 300 μικρών επιχειρήσεων Ho.Re.Ca, ενώ η Coca-Cola στην Ελλάδα και το Ίδρυμα Μποδοσάκη καλούν εταιρίες, φορείς και Ιδρύματα να συμβάλλουν στην υποστήριξη του προγράμματος, με στόχο τη μεγιστοποίηση του διαθέσιμου κεφαλαίου και την αύξηση του αριθμού των επωφελούμενων επιχειρήσεων.

Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη έχει διαμορφωθεί ειδική σελίδα, wwww.bodossaki.gr/futureloading, όπου οι μικρές επιχειρήσεις Ho.Re.Ca. έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα “Future Loading” με ένα κλικ στην επιλογή «Δήλωσε Συμμετοχή», συμπληρώνοντας κατόπιν τα απαραίτητα στοιχεία.

Στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τις συνέπειες αυτής της δύσκολης για όλους μας συγκυρίας, καλούμε τις επιχειρήσεις Ho.Re.Ca. που τηρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα και όλοι μαζί, μέσω της Πιστοποίησης, να διασφαλίσουμε την Πρόληψη & την Ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και την επιχειρηματική συνέχεια.

Γιατί η Πιστοποίηση είναι Πολιτισμός! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο