Τα νέα των μελών μας

TÜV Austria Hellas: Έκδοση νέου προτύπου για την Ασφάλεια στα Θαλάσσια Σπορ από την TÜV AUSTRIA HELLAS

undefined

 

TÜAUSTRIA HELLAS πρωτοπορεί βάζοντας σε εφαρμογή το ιδιωτικό πρότυπο πιστοποίησης – πρωτόκολλο για τις Επιχειρήσεις Εκμίσθωσης Θαλάσσιων Σπορ (ΕΕΘΣ) “Water Sports Certified Quality. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης προσπάθειας στην οποία έμπρακτα συνέβαλαν επαγγελματίες προερχόμενοι από τις Εταιρείες Εκμίσθωσης Θαλάσσιων Σπορ (ΕΕΘΣ), έμπειροι σύμβουλοι επιχειρήσεων, το μη κερδοσκοπικό σωματείο του Safe Water Sports, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Τεχνικής Επιτροπής της Διεύθυνσης Πιστοποίησης Συστημάτων της TÜAUSTRIA HELLAS. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρότυπο είναι το πρώτο παρόμοιο που εκδίδεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και φιλοδοξούμε να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την ασφάλεια στα Θαλάσσια Σπορ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. 

Επιπλέον, η βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας στην παροχή αυτών των υπηρεσιών ευελπιστούμε ότι θα προσθέσει σημαντικά στη συνεχή προσπάθεια όλων των συντελεστών της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, για την περαιτέρω αειφόρο και διατηρήσιμη ανάπτυξη της.     

Κεντρικοί άξονες του προτύπου-πρωτοκόλλου είναι: 

α. Η δημιουργία και η εφαρμογή ενός ισχυρού μηχανισμού που αφορά στην λειτουργία των ΕΕΘΣ με κεντρικά σημεία την ποιοτική εξυπηρέτηση και τους κανόνες ασφαλείας. 

β. Η ενίσχυση και υποστήριξη του branding και της εμπορικής αξίας της επιχείρησης μέσα από το σήμα της πιστοποίησης ενός από τους από τους πιο γνωστούς οργανισμούς πιστοποίησης και ελέγχων παγκοσμίως, όπως είναι η TÜAUSTRIA. 

Το “Water Sports Certified Quality” αποτελεί ακόμη μια προσπάθεια της TÜV AUSTRIA HELLAS, μέσα από το ρόλο της ως οργανισμός πιστοποίησης, για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και στον τουριστικό τομέα, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία της στο χώρο της πιστοποίησης της ποιότητας. 

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 50.000 Ευρωπαίοι πολίτες (EΕ 27) τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ και σε δραστηριότητες με σκάφη. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως 18 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που προσφέρουν θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής έχει αποδειχθεί ότι σχετίζονται με τραυματισμούς πολλών διαφορετικών τύπων και μορφών. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές αυτοί οι τραυματισμοί δεν προκαλούνται από ελαττωματικό εξοπλισμό ή υπερβολικά επικίνδυνες συνθήκες, αλλά μάλλον από την λανθασμένη συμπεριφορά των χρηστών. Η θέσπιση και εφαρμογή κανονισμών ασφάλειας και η παροχή σαφών οδηγιών σε όσους ασχολούνται με τα θαλάσσια σπορ και παιχνίδια μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην πρόληψη αυτών των τραυματισμών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο