Τα νέα των μελών μας

Tourix: Tourix.Analytics: Τάσεις Ζήτησης για υπηρεσίες διαμονής σε Νάξο, Ελούντα & Σαντορίνη

 

undefined

Η Tourix, αντιλαμβανόμενη πλήρως τον καταλυτικό ρόλο που παίζει στην παγκόσμια οικονομία η ανάλυση και αξιοποίηση δεδομένων, αναπτύσσεται και επενδύει στον τομέα αυτό, λανσάροντας ένα νέο ψηφιακό εργαλείο που σκοπό έχει να βοηθήσει τουριστικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, δίνοντάς τους πρόσβαση σε αξιοποιήσιμα δεδομένα σχετικά με τις τάσεις ζήτησης ως προς τον προορισμό τους.

Το Tourix.Analytics είναι ένα project που βασίζεται σε έρευνα και ανάλυση δεδομένων που πραγματοποιείται από την εξειδικευμένη ομάδα του τμήματος Data & Analytics της Tourix. Αντλώντας επίσημα δεδομένα σχετικά με τις αναζητήσεις χρηστών διεθνώς μέσω διαδικτύου (όροι αναζήτησης, όγκος αναζητήσεων, χρονική περίοδο, χώρα προέλευσης χρηστών), συγκεντρώνει και οπτικοποιεί μεγάλης κλίμακας πληροφορία (Big Data), εξάγοντας αξιοποιήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά στις τάσεις ενδιαφέροντος και ζήτησης ως προς τη διαμονή, για τους διάφορους προορισμούς της Ελλάδας από τις χώρες του εξωτερικού.

undefined

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται οι τάσεις ζήτησης για υπηρεσίες διαμονής για τους προορισμούς “Νάξο”, “Ελούντα” και “Σαντορίνη”, σημειώνοντας τις top χώρες-αγορές για τον κάθε εξεταζόμενο προορισμό, ενώ παρατίθενται συγκριτικά τα στοιχεία για το διάστημα Ιανουάριος 2020 έως και σήμερα. Με τους πίνακες δεδομένων να ενημερώνονται σε μηνιαία βάση, και τη συνεχή προσθήκη σημαντικών προορισμών για την τουριστική οικονομία της Ελλάδας, ολοένα και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι του κλάδου θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τα δεδομένα αυτά για τον καλύτερο σχεδιασμό της ψηφιακής (digital) στρατηγικής τους.

Για να αποκτήσετε δωρεάν πρόσβαση στη νέα υπηρεσία της Tourix, αλλά και για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για τους επόμενους προορισμούς που θα επιθυμούσατε να συμπεριληφθούν στο Tourix.Analytics, παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο https://analytics.tourix.gr/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο