Τα νέα των μελών μας

TOURIX: “Sitting is the new Smoking!” | Πώς η Tourix πρωτοπορεί κατά της νέας μάστιγας μέσω του WAC project

undefined

Το Workplace Active Certification (WAC), είναι ένα διετές project (2021-2022), το οποίο συντονίζει το European Federation for Company Sports (EFCS). Στόχος είναι η πιστοποίηση πρωτοπόρων εταιριών που εφαρμόζουν πολιτικές, αλλά και υλοποιούν δραστηριότητες, οι οποίες επικεντρώνονται γύρω από το “well-being” των εργαζομένων τους.

Η Tourix επιλέχθηκε ως 1 από τις μόλις 28 εταιρίες/οργανισμούς από 7 χώρες σε όλη την Ευρώπη για να συμμετέχει στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, όχι μόνο ως μια προς πιστοποίηση εταιρία, αλλά και ως ένας από τους συνεργάτες στην οργάνωση και διαμόρφωση των διαδικασιών, της στρατηγικής κατεύθυνσης, αλλά και των κριτηρίων αξιολόγησης για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος από εταιρίες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο μέλλον.

Ως Tourix, όπως βελτιώνουμε τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες μας συνεχώς, έτσι έχουμε δεσμευτεί και για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών μας. Πιστεύουμε πως οι άνθρωποι που απαρτίζουν έναν οργανισμό πρέπει να ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλο βαθιά, γι’ αυτό προσδίδουμε μεγάλη βαρύτητα στην αξία της σωματικής και ψυχικής υγείας μέσω της άσκησης.

undefined

Πιο συγκεκριμένα, η προσφορά μας στο Ευρωπαϊκό WAC πρόγραμμα θα επικεντρωθεί γύρω από την εφαρμογή των αξιών της πολεμικής τέχνης του Aikido σε χώρους εργασίας. Για όσους δε γνωρίζουν για το Aikido, πρόκειται για μια μη ανταγωνιστική Ιαπωνική πολεμική τέχνη, η οποία ισορροπεί μεταξύ πνευματικής και σωματικής άσκησης. Αντίθετα με τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες, επικεντρώνεται στο να επιλύσει οποιαδήποτε διαμάχη ειρηνικά, μέσω της διαχείρισης της ενέργειας.

Case studies και άρθρα των τελευταίων ετών έχουν δείξει πώς αρχές όπως η συμπόνοια, η αυτοπεποίθηση και πολλές άλλες, μπορούν μέσω της εξάσκησης να ενταχθούν στο εργασιακό περιβάλλον, και να χρησιμοποιηθούν πρακτικά σε καθημερινές περιστάσεις, όπως για παράδειγμα μια εργασιακή διαμάχη. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει πως ηγετικές δεξιότητες όπως η διαύγεια, η προστασία ή η δεκτικότητα βελτιώνονται όταν κάποιος εξασκεί Aikido.

Κλείνοντας, παραθέτουμε 10 άρθρα και έρευνες σχετικά με ό,τι περιγράψαμε παραπάνω, ελπίζοντας έτσι να δώσουμε ιδέες και έμπνευση για τα δικά σας ενδοεταιρικά projects που θα βελτιώσουν την υγεία και τις διαπροσωπικές σχέσεις των εργαζομένων σας:

  1. How Aikido Can Change the Way We Work
  2. What Aikido Can Teach Us About Conflict
  3. Why Aikido is Great for Women
  4. Three Ways Aikido Can Reduce Stress & Improve Overall Health
  5. What Can Aikido Teach Us About Effective Leadership (University of Michigan)
  6. How to Defend Yourself Gently At Work
  7. How to Handle Conflict & Create Peace in the Workplace
  8. Managing Conflict with Three Steps
  9. Aikido Corporate Classes 1
  10. Aikido Corporate Classes 2
Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο