Τα νέα των μελών μας

TOPOSOPHY: Νέα μελέτη του ΠΟΤ για την επίδραση της πανδημίας στη Γενιά Ζ και τις ταξιδιωτικές της συνήθειες

undefined

 

 

H TOPOSOPHY προχωράει έντος του 2022 στην εκπόνηση δύο εξειδικευμένων μελετών για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), σε σχέση με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Γενιά Ζ (ηλικίας 10-26 ετών) στην ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς διεθνώς. Οι μελέτες αντανακλούν το εγνωσμένο ενδιαφέρον του UNWTO για το μέλλον της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης σε μια περιοδο διαρκών μεταβολών σε γεωοπολιτικό, τεχνολογικό, περιβαλλοντικό και δημογραφικό επίπεδο.

Η πρώτη μελέτη με τίτλο ‘The Impact of COVID-19 on Global Youth: Focus on Asia and Italy’ δημοσιεύτηκε στις αρχές Ιουλίου, με την TOPOSOPHY να ενημερώνει 11 υπουργούς τουρισμού για τα πορίσματα της μελέτης, στο πλαίσιο του Global Youth Tourism Summit υπό την αιγίδα του UNWTO.

Η συγκεκριμένη μελέτη διερευνά πως διαμορφώνονται οι προσδοκίες και η συμπεριφορά των νεότερων γενιών ταξιδιωτών, με βάση τις τάσεις και τις προκλήσεις που συνεχίζει να τροφοδοτεί η πανδημία.

Θέτοντας στο επίκεντρο τις γεωγραφικές ζώνες στην Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό σε συνδυασμό με την Ιταλία, η μελέτη διαβλέπει τις αλλαγές στις προσωπικές και επαγγελματικές φιλοδοξίες της Γενιάς Ζ. Η ανάλυση πραγματεύεται θέματα όπως οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών από το κλείσιμο των σχολείων, η ανασφάλεια για την αναζήτηση εργασιάς στην μετα-εφηβική ηλικία και η επιταχυνόμενη ψηφιοποίηση.

undefined

Κατ’ επέκταση τα συμπεράσματα της μελέτης για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσουν οι αρμόδιοι φορείς στον κλάδο των ταξιδιών και του τουρισμού, προκύπτουν ως απόρροια πρόσθετων συστάσεων για παρεμβάσεις σε σχέση με την εκπαίδευση, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την υπεύθυνη κατανάλωση και την υγεία και ευεξία των μελών της Γενιάς Ζ.

Η εν λόγω συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού έρχεται σε συνέχεια συναφών μελετών που η TOPOSOPHY εκπόνησε το 2016 για τον Pacific Asia Travel Association (‘Stepping Out of the Crowd’) και το 2020 για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (‘ETC Study on Generation Z Travellers’), καθώς και πρόσθετων αναλύσεων και webinars σε σχέση με τις διαφορές στην ταξιδιώτική συμπεριφορά της Γενιάς Ζ και των Millennials.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο