Τα νέα των μελών μας

TOPOSOPHY: Αξιολόγηση των Επιπτώσεων του Τουρισμού από Εμπειρογνώμονες στην Πόλη Μπριζ (Βέλγιο)

Η TOPOSOPHY ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα έργο με εξειδικευμένη συμβολή στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για τον Visit Bruges, τον DMO της πόλης Μπριζ. Η συνεργασία αυτή ήρθε σε συνέχεια του στρατηγικού σχεδίου για την αποτελεσματική διείσδυση στη διεθνή αγορά του Travel Trade, το οποίο η TOPOSOPHY εκπόνησε το 2022 για τον Visit Flanders, τον DMO της Περιφέρειας της Φλάνδρας και τους DMOs των πέντε Art Cities (Αμβέρσα, Γάνδη, Λουβέν, Μέχελεν, Μπριζ) που βρίσκονται στην επικράτεια της.

Καθώς το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ο Visit Bruges ξεκίνησε να αξιολογεί εγκαίρως τις επιπτώσεις που έχει η έντονη αύξηση του αριθμού επισκεπτών στον προορισμό μετά την πανηδημία και πώς αυτές επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η συνεργασία με την TOPOSOPHY επικεντρώθηκε στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων που ήδη συνδράμουν τον Visit Bruges και τους συνεργαζόμενους φορείς, ώστε να επανεκτιμήσουν τους στρατηγικούς στόχους για τον τουρισμό και τις προτεραιότητες για τη διαχείριση προορισμού πριν προχωρήσουν στην εκπόνηση νέας στρατηγικής μέσα στο 2024.

Κεντρικός άξονας της μεθοδολογίας που υλοποίησε η TOPOSOPHY ήταν η κατάρτιση ομάδας εμπειρογνωμόνων και αξιωματούχων από οργανισμούς διαχείρισης προορισμού στην Ολλανδία και την Αυστρία, με εξειδικευμένη γνώση των προκλήσεων που επιφέρει ο τουρισμός σε δημοφιλείς Ευρωπαϊκές πόλεις. Στις επιμέρους ενέργειες περιλαμβάνεται η προετοιμασία και ο συντονισμός των ενεργειών πριν την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων στην Μπριζ, ο σχεδιασμός ερωτηματολογίων τα οποία συμπληρώθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος κάθε επίσκεψης και η σύνταξη έκθεσης με τα ερευνητικά ευρήματα και συστάσεις σε σχέση με δείκτες αξιολόγησης που πρέπει να παρακολουθήσει ο προορισμός τα επόμενα χρόνια.

Οι πέντε επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2023 τροφοδότησαν την ομάδα του Visit Bruges με κατευθύνσεις σε ζητήματα όπως η διαχείριση και η διασπορά των ροών επισκεπτών και η ενημέρωση των επισκεπτών σε σχέση με την αφοσίωση των τοπικών αρχών σε πρακτικές που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη του προορισμού.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ: https://bit.ly/3QPIjCQ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο